Solid seier over naboen – med mange lyspunkter – ØIF Arendal
ØIF - KRS 27-19 TReningskamp Sør Amfi 20.01.20

Solid seier over naboen – med mange lyspunkter

Det skal være forskjell på et lag fra eliteserien og 1. divisjon. Det var det også i Sør Amfi mandag kveld.

Det var også mye å glede seg over da ØIF Arendal slo KRS (Kristiansand) 27-19 i Sør Amfi mandag kveld. Ikke minst bakover på banen skjedde det mye som ga håp for tiden som kommer.
Først og frem kom det gjennom aldeles strålende målvaktspill før pause fra Kristijan Jurisic, som noterte 15 redninger på 22 skudd. En redningsprosent på smått vanvittige 68.

En blid Kristijan Jurisic ser på statistikken fra første omgang, der han stoppet 68 prosent av skuddene. Her sammen med Adrian Evensen.

Etter pause fulgte André Bergsholm Kristensen opp med å redde 11 av 23 avslutninger, en prosent på like under 50 bærer kanskje bud om at noe er i gjære.
I tillegg fungerte det forsvarsmessig.

Her kan dere finne et bildegalleri fra kampen!

Og nettopp forsvaret har vært akilleshælen denne sesongen, men mot KRS fungerte det som det skulle og hjalp målvaktene til å få redningene som laget trengte for å dra i land seieren.
– Forsvarsspillet må vi ta med oss fra denne kampen, mens det er ting fremover vi trenger å justere i tiden som kommer, sier Eirik Heia Pedersen.
– Men det var forsvar vi skulle ha fokus på, og det hadde vi. Vi fulgte planen. Jeg er fornøyd med det vi leverer her i dag, legger han til.

Martin Lindell.

Også vikartrener Luka Panza likte mye av det han så.
– Det var forsvar vi skulle terpe på, og jeg synes vi leverer på et bra nivå. Vi tar kampen på alvor. Vi får samarbeidet mellom målvakt og forsvar til å sitte. Vi trenger å jobbe med etablert angrep i tiden som kommer, men alt i alt følger vi planen i dag, smiler Luka Panza.

KRS gikk hardest ut i en rotete innledning. ØIF lå under 1-3 en periode og etter ti minutter sto det 2-3. Ved 20 minutter var det blitt 5-4, før det ved pause var blitt 12-8. KRS fikk for øvrig to spillere skadet i løpet av omgangen.
I andre omgang hadde ØIF kontroll på det meste, selv om KRS var bare tre mål bak på det nærmeste. På slutten dro ØIF i fra og økte fra tre til åtte måls seier til slutt – 27-19.

Mario Matic utfordrer Svenn-Erik Medhus i KRS-målet.

Om lag 150 tilskuere var på plass i Sør Amfi og så dette lokaloppgjøret.
Et annet lyspunkt: Laurits Mo Rannekleiv spilte sin første kamp og virker å være på gang.

ØIFs lag og mål: Kristijan Jurisic, André Bergsholm Kristensen – Josip Vidovic 2, Mario Matic 1, Martin Lindell 5, André Lindboe 5, Sondre Paulsen 4, Eirik Heia Pedersen 3, Laurits Mo Rannekleiv 1, Olaf Richter Hoffstad 3, Jesper Munk 2, Sander Løvlie Simonsen 1.