Gladnyhet 2: – Kneet er i mål! – ØIF Arendal

Gladnyhet 2: – Kneet er i mål!

Samtidig som de friske guttene virkelig har fått sving på ting ute på banen, så kommer også de gode nyhetene fra gutta på skadelista. Nå er det målvakten Kristijan Jurisic som kommer med strålende nyheter!

– Ja, nå har jeg kjent på de første skuddene etter operasjonene i sommer.

Kristijan Jurisic opererte kneet sitt første gang i juni. Så måtte han under kniven igjen i slutte av august.

– Det nærmer seg ganske nøyaktig fem måneder siden sist jeg stod i mål. Og akkurat det kjente jeg på.

Det bli ingen vanlig skuddtrening.

– Vi startet med enkle skudd oppe og rett forfra. Og det gikk overraskende bra. Jeg var helt sikker på at albuene skulle få kjørt seg med skuddbelastningen. Men det gikk aldeles utmerket. Det var kun i håndleddene at jeg kjente på litt «vondter». Men det gikk over etter en stund det også.

Skuddtreningen allerede nå i restitusjon skal bidra til at Kristijan kommer raskere på banen når benet er fullt restituert.

– Etter de første skuddene ble det skudd fra plasser hvor spillerne hadde noen restriksjoner. Alle skudd måtte skytes oppe. Det resulterte i mer bevegelse under skytingen. Disse øvelsene vil hjelpe meg så det ikke blir et fullstendig sjokk når jeg kommer ordentlig i gang. Nå jobber jeg meg gradvis inn, jeg har jo ikke fått skudd på nesten et halvt år.

Supermålvakten opplever ikke lengre at kneet er noe problem.

Sånn som det er nå, vil jeg si at kneet er i «mål». Utfordringen nå er at jeg må jobbe opp styrke i beinet. Etter to operasjoner har jeg mistet veldig mye styrke. Og i motsetning til etter første operasjon har jeg ikke hatt noen «setback» med kneet. Det har ikke gjort vondt og det har ikke vært hovent på noe tidspunkt. Den største oppgaven ligger likevel foran meg, det er å bygge opp nok styrke i hele beinet til å tåle belastningen.

Og det står ikke på treningsiveren…

– Jeg trener så ofte jeg kan. Det vil si så ofte det er fysisk «lurt» for kneet og benet å få belastning. Det betyr at jeg trener hver dag, noen ganger to ganger for dagen. Det er litt avhengig av hvilken type trening jeg trener. Og om jeg har styrke og energi nok i beinet til å gjøre to økter. Når jeg kjører skikkelig på har jeg rett og slett ikke energi nok i beinet til å kjøre to økter.

Kristijan Jurisic er svært fornøyd med utviklingen helt fra operasjon.

– Det har vært progresjon hele veien. Jeg hadde en litt tilbakegang på løpingen en periode. Men da hadde jeg startet med fotarbeid i stige og rundt kjegler og i dette arbeidet var det stor utvikling i den samme perioden, så det hadde nok en sammenheng.

Så nå er det bare å glede seg, for dem som følger treningene fra sidelinjen vil se stadig flere målvaktsøvelser med Kristijan Jurisic i målet fremover!

Så får vi krysse fingrene for at han kommer tilbake på banen så raskt som mulig. Opprinnelig var det en NM-finale som vår målet. Kanskje BSK-kampen 14. desember? Vi krysser uansett fingrene for supermålvakten!