Hermann Vildalen: – Jeg er veldig positiv! – ØIF Arendal

Hermann Vildalen: – Jeg er veldig positiv!

Det var en stor strek i regningen da Hermann Vildalen måtte kaste inn «håndkle» rett før sesongstart. Knærne var rett og slett ikke «på lag» og operasjon ble nødvendig.

– Det nærmer seg tre uker siden jeg opererte. Og nå kjenner jeg at ting gjør litt mer vondt enn tidligere. Det har nok også sammenheng med at jeg har sluttet på smertestillende tabletter.

Hermann Vildalen er optimistisk og tror at operasjonen har vært akkurat så vellykket som man kunne håpe på.

Nærmer seg klar!

– Jeg syklet etter 10 dager. Jeg begynner å gå helt naturlig. Nå det er helt på plass skal jeg begynne på stabiliseringstrening. Det er viktig at jeg påser at jeg ikke gjør mer enn det jeg tåler og samtidig må jeg bli påse at all hevelse har gått tilbake før jeg øker.

Han vet godt at det ikke hjelper å være utålmodig i restitusjonsperioder etter operasjoner.

– Jeg må gå gradene. Det vil ikke komme noe godt ut av om jeg «skipper» noen steg på veien.

Han er ikke i tvil om at operasjonen har vært vellykket.

– Jeg er veldig positiv. Jeg kjenner allerede at jeg har blitt mye bedre.

Men helt frisk er han så absolutt ikke.

Kampsponsorer ØIF Arendal vs Fold St. Hallvard søndag 10. november kl. 19.00

– Jeg har operert høyre kne. Tatt bort en bruksbit under høyre kneskål. Men jeg har fremdeles «jumpers knee» i begge knærne. Sånn sett har jeg hatt godt av denne restitusjonsperioden på flere måter.

Er operasjon av «jumpers knee» noe som vurderes?

– Det kommer helt an på hvor ille det blir. Det blir ikke snakk om dette under sesongen slik vi planlegger. Men kanskje etterpå. Dersom det skal skje, er det et institutt i Sverige som vi håper å få plass på. Det er samme institusjon som opererte Zlatan.

Når ser vi deg på banen igjen?

– Normalt tar det fra 6-8 uker å være tilbake etter en slik operasjon. Så kommer opptreningen til matchform. Det er ikke så langt frem i tid nå…

Men som han selv har sagt, det gjelder å skynde seg sakte. Slik at han er fullt restituert (så langt han kan bli det) når han tar på seg drakten og entrer banen for ØIF Arendal igjen!