Slik er statusen for de langtidsskadde spillerne – ØIF Arendal
Hermann Vildalen på krykker etter operasjonen.

Slik er statusen for de langtidsskadde spillerne

Tre av fire kan i beste fall være tilbake på banen før jul, men trolig må vi vente på minst to av dem til over nyttår.

ØIF Arendal har i alt fire spillere ute med langtidsskade for øyeblikket.
Situasjonen er en god del bedre den siste tiden med at André Lindboe er kommet tilbake på banen, men det er fortsatt fire spillere som er ute av spill.

I denne saken skal vi prøve å gi deg litt mer svar på når vi kan vente å se disse spillerne på banen igjen.

ØIF-trener Marinko Kurtovic forteller at treningshverdagen har blitt rammet med alle spillerne som har vært ute av spill.
– Det har nok hemmet oss en god del og kostet oss poeng. Så ærlig skal vi være. Vi har måttet drille de nye spillerne i roller de ikke er vant med. Det har tatt tid, men nå er vi på gang og spillerne er blitt tryggere i rollene sine, forklarer han.

Kristoffer Pedersen og Hermann Vildalen.

Kristoffer Pedersen er den som er nærmest et comeback. Han ble operert for sin skulderskade sist vinter og har vært ute av spill i nesten et helt år. Nå har han begynt å trene i spillsituasjoner igjen.
Trolig blir han å se i en 2. divisjonskamp om ikke lenge. Det betyr at han kan bli å se på banen i eliteserien før nyttår.

Hermann Vildalen ble operert i forrige uke for sitt skadde kne. Normalt går det seks til åtte uker før han kan trene som før operasjonen. Hermann sier selv at det stadig går bedre. Operasjonen var vellykket.
Om han blir å se på banen i denne halvdelen av sesongen, det er litt mer usikkert. Kneet skal tåle kampbelastning, så tiden vil vise når det er sterkt nok. Trolig må vi nok vente til andre halvdel før han er tilbake på banen, med et lite spørsmålstegn om at det kan bli en kamp eller to på denne siden av nyttår.

Kristijan Jurisic.

Det samme gjelder som Kristijan Jurisic, målvakten som måtte gjennom to operasjoner i sitt skadde kne etter sesongslutt. Kristijan er begynt med løpetrening og det går stadig fremover. Han er en måneds tid unna å være med på de første kampøktene. Hvor fort det går derfra er avgjørende for når han blir å se i kamp. Realistisk er det å han ham tilbake i andre halvdel, men en vet aldri. Drømmer er lov også i håndball.

Laurits Mo Rannekleiv

For ryggskadde Laurits Mo Rannekleivs del er det mer usikkert.
Han er trolig den som er lengst unna et comeback per i dag, men ting kan jo endre seg fort.
– Slike skader er skumle. Kanskje kan han være i trening i desember, men noen kamp før andre halvdel blir neppe aktuelt, forteller trener Marinko Kurtovic.