Kristijan holder fortsatt litt igjen – ØIF Arendal
Kristijan Jurisic mot ELverum.

Kristijan holder fortsatt litt igjen

Han gjorde comeback med å berge et poeng i bortekampen mot Drammen, men Kristijan Jurisic holder fortsatt litt igjen.

Han har vært ute med kneskade siden forrige sesong tok slutt. Men i de to siste kampene har Kristijan Jurisic vært tilbake i troppen for ØIF Arendal. Og mot Drammen ble han altså matchavgjørende.
– Det var hyggelig å få den, smiler målvakten.

Kristijan Jurisic

Men fortsatt er det litt igjen til han er tilbake for fullt.
– Jeg har ikke noen smerter nå og jeg er nesten tilbake for fullt, men det begynner å nærme seg nå. Jeg velger å holde litt tilbake av risiko for å slå opp skaden. Eksakt når jeg er hundre prosent er vanskelig å si, melder Kristijan.

Men det er ikke bare det å spille som er positivt for hans del.
– I det store bildet er det gøy å være sammen med gutta igjen, selv om det er slitsomt å kjøre buss, slår han fast med et smil.
– Nå er jeg kommet mye tettere på enn tidligere i sesongen. Det betyr mye for meg, legger han til.

Han trekker frem at det er viktig for ham å være tålmodig.
– På en måte blir det slik at fornuften seirer. Jeg vil egentlig tilbake, men jeg trenger å bygge mer muskler og komme i enda bedre form før jeg kan bidra mer, sier han.
Jurisic anslår at han – med dagens form – holder mellom fem og ti minutter i løpet av en omgang.
– Men blir det behov for meg, da er jeg klart, fastslår han.

Behov var det altså på søndag. Da valgte Marinko Kurtovic å gamble med å sette Jurisic inn på slutten av kampen, etter at Åsmund Strat og André Bergsholm Kristensen ikke hadde vært helt heldige så langt i kampen.

Marinko Kurtovic og Kristijan Jurisic i prat etter en av kampene tidligere denne sesongen. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Marinko trekker frem at det er veldig godt å han Kristijan tilbake på trening. Men treneren legger også til at det er mye igjen før han er i full gang.
– Han fikk sjansen da de andre målvaktene ikke hadde dagen mot Drammen. Det var gambling. Han hadde to redninger – på det første skuddet etter han kom inn, og det siste skuddet i kampen. Det berget poenget for oss, forklarer Marinko.