Kristijan: – Jeg ser morsom ut uten bukser! – ØIF Arendal

Kristijan: – Jeg ser morsom ut uten bukser!

Han har bare gode nyheter å komme med, ØIF Arendals skadde målvakt, Kristijan Jurišić. Restitusjon går langt bedre enn det gjorde etter forrige operasjon. Men noe rart har skjedd med kroppen…

Han har hatt en lang og tung periode etter sist sesong. Først en, siden to operasjoner i samme kneet har holdt han utenfor håndball helt siden forrige sesong sluttet. Men nå ser han lysere på ting. Selv om han påstår at han ser rar ut uten bukser… mer om det litt senere!

– Jeg skal gladelig innrømme at det har vært vanskelig å sitte på siden å se gutta spille håndball. Ikke engang trening har jeg fått anledning til å delta på og på mange måter føler man at håndballsesongen ikke er i gang, når man havner så langt utenfor så lenge.

Kampsponsorer

– Nå er jeg veldig positiv og forsøker å være tilbake så snart det lar seg gjøre.

Det hele startet med en operasjon i sommer. Selv om operasjonen gikk bra, måtte han inn til nok en operasjon i slutten av august.

Hjelper Marinko og målvaktene under skadeperioden

– Det viktigste sånn umiddelbart etter siste operasjon var å ta det helt med ro. Ikke gjøre noe. Så jeg lå for det meste hjemme på sofaen og «daffet». Den siste operasjonen var dessuten mindre enn det første. Noe jeg har merket i restitusjonsperioden også.

– Det har vært mye mindre smerte og mindre hevelse i etterkant av andre operasjon, enn den første. Jeg synes det bare har gått bedre i hele perioden og har ikke hatt noen form for tilbakefall.

– Det har vært litt overraskende i forhold til hvordan jeg følte det etter første operasjon.

– Nå er jeg veldig positiv og forsøker å være tilbake på håndballbanen så snart det lar seg gjøre.

Og i disse dager går restitusjonsarbeidet over i en helt ny fase.

Alternativ trening i sommer….

– Nå skal jeg starte med veldig rolig jogging. I rolig tempo og i motbakke slik at ikke belastningen blir for stor, for tidlig. Nå har jeg syklet og stått på elipsemaskin, det har godt kjempeflott. Ting ser veldig bra ut og jeg har fått god respons på den treningen jeg har gjort.

– Det har verken vært hevelser eller vondt, slik det var etter den første operasjon.

Så er det hva alle lurer aller mest på da, når tror du selv at du er på håndballbanen igjen?

– Da jeg ble operert i slutten av august, sa legen at det nok ville ta 3 måneder å være tilbake. Så det er målsettingen. Men jeg forsøker også å være forsiktig for jeg har jo tross alt to operasjoner jeg skal trene meg opp fra. Så det er viktig at jeg demper egne forventninger.

Tror du selv at du spiller håndball før jul?

– Jeg tror i alle fall at jeg skal være klar for spill. Om det blir på benken eller banen har jo ikke bare med om jeg er spilleklar å gjøre. ØIF Arendal har gode målvakter i Andrè og Åsmund. Dessuten har jeg vært lenge ute av spill og trenger både fysisktrening, samhandling og skudd for å være tilbake i form.

– Jeg håper å stå noen kamper før jul. Men realistisk så vil nok målvaktsformen være best etter VM-pausen. Når vi starter opp vårsesongen. Det er i alle fall slik jeg tenker for å dempe egne forventninger.

Hvordan er det for en eliteseriespiller som normalt trener hver dag og kan spise akkurat hva han vil når han vil, ja nesten i alle fall, å plutselig ligge helt stille? Hva gjør du med kosthold i en slik periode?

– Jeg har fått hjelp av Olympiatoppen og har et eget kostholdsprogram. Det har hjulpet meg godt når trening ikke har vært en måte å «brenne» kalorier, ler Kristijan.

Men som følge av at jeg ikke trener, mister jeg også muskler. Spesielt i benet jeg har operert. Jeg kan love at jeg ser morsom ut uten bukser…

Kristijan Jurišić, håndballprofil på vei tilbake fra skade
Skarpnes sponser ØIF Arendal