– Bare en toppmålvakt gjør dette – ØIF Arendal
Andre Bergsholm Kristensen

– Bare en toppmålvakt gjør dette

André Bergsholm Kristensen fikk mye ros etter at ØIF Arendal kom tilbake og vant 34-30 over Bækkelaget lørdag.

Etter å ha gått gjennom første omgang uten en eneste redning, spilte nemlig den unge ØIF-målvakten seg kraftig opp i andre omgang, da han ifølge statistikken til ØIFs medieavdeling endte med å stoppe åtte baller fra å ende i nettmaskene.

Andre Bergsholm Kristensen

Lagkameratene roste 19-åringen etter kampen.
– Det er bare en toppmålvakt som gjør dette, sier Sondre Paulsen.
ØIF-veteranen legger til:
– Han plukker de viktige ballene. Det er det som kjennetegner en god målvakt. Han kan stå middelmådig ellers, men når det kniper, plukker han de ballene som laget trenger!

ØIF lå fem mål bak underveis i kampen – to bak ved pause – men vant til slutt med fire mål. Laget fikk en god opptur etter å ha opplevd «uavgjortsyken» og tapt to kamper knepent i det siste.
– Det var godt vi fikk denne foran onsdagen og Follo. Vi hevet oss flere hakk etter pause og viste at vi er farlige selv om vi kommer bak, sier målvakten selv.

Samtidig trekker han frem at det å ha en så svak start på kampen, tvang ham til å hente frem de mentale kreftene han hadde.
– Hele laget hevet seg og alle var med på mot slutten.
– Jeg fikk en god pause da Kristijan (Jurisic) tok over i første omgang. Jeg jobbet veldig med meg selv da, i fall jeg skulle få en ny sjanse. Den jobben jeg gjorde mentalt, den hjalp, slår han fast.

ØIF Arendal gikk forbi Bækkelaget med seieren og har kontakt med tetlagene etter 13 av 22 kamper. ØIF ligger på fjerdeplass.