Reddet i land meget viktig topoenger – ØIF Arendal
Richard Lindström

Reddet i land meget viktig topoenger

Det er aldri kjedelig når ØIF Arendal spiller om dagen. Mot Bækkelaget ble det en ny grøsser av en kamp …

Det ble en 34-30-seier over Bækkelaget (BSK) i Sør Amfi i Julekampen, en kamp som ikke var velspilt, men der ØIF endelig klarte å ro i land en slitekamp.
ØIF lå under 16-18 ved pause og var fem mål bak en stund i andre omgang, men de klarte å snu det til slutt og ta de to viktige poengene.

Martin Lindell

Sondre Paulsen var veldig fornøyd med det laget leverte etter pause.
– Vi scorer 18 etter pause og viser god moral. Jeg føler vi sliter litt, men viser evner som avgjør kampen. Det er godt å ha med seg, sier Paulsen, som beskriver at laget var litt stresset underveis.
– Og jeg føler vi får en ro over forsvaret etter hvert som vi får redninger, da behøver vi ikke å score i hvert angrep. En trygghet å ha med seg, beskriver Sondre.

Kaptein Eirik Heia Pedersen ble fortjent kåret til ØIFs beste, etter blant annet å ha satt inn en flyver. Han forteller at det før kampen var et tema at det det viktigste var å sikre poengene, ikke hvor pent det så ut.
– Det var bare to poeng som gjaldt i dag. Det ble en sliteseier med mye frem og tilbake. Vi sliter med forsvaret og gjør det vanskelig for målvaktene. Andre omgang klarer vi å justere oss, og da kommer også redningene, forklarer han.

Jesper Munk

De tette kampene i det siste har definitivt ikke alltid vært ØIFs marginer som har avgjort det. Endelig klarte laget å avgjøre en slitekamp.
– Det er gøy å vinne slike tette kamper som dette. Det er ingen enkle kamper. Se på Haslum – sist slo de oss med to – i dag taper de med 11 mot Fyllingen … Vi har ingen slike kamper, men slitekamper hele tiden. Det har nok en sammenheng med at de andre lagene vil slå oss, ettersom vi vant serien forrige sesong. Jeg føler de andre lagene er ekstra tente mot oss, forteller ØIF-kapteinen.

André Bergsholm Kristensen ble på nytt matchavgjørende for ØIF. Han hadde ingen redninger før pause, men med åtte i andre omgang, fikk han mye å si for kamputfallet.
– Dette var en sterk opphenting. Vi hever oss flere hakk i andre omgang. Og vi viser også god moral og viser at vi er farlige selv om vi havner bakpå, sier den unge målvakten.

SLIK VAR KAMPEN:

Alt lå an til et nytt målkalas i Sør Amfi, spesielt om en skulle legge de første minuttene til grunn. Lagene fulgte hverandre og byttet på å lede med et mål. Etter fem minutter sto det 4-4, mens ØIF var i føringen med 7-6 etter ti minutter.

Det var to forsvar som ikke helt fikk til å gi målvaktene sine den hjelpen det var behov for i innledningen av kampen. Det var nok også en av forklaringene til at Marinko Kurtovic tok time out på 8-8 allerede etter drøyt 11 spilte minutter.

Marinko Kurtovic

13.30 var gått da ØIF kom i overtall. Jesper Munk skaffet laget sjumeter og den satte Sondre Paulsen til 9-8. Like etter kom en utvisning på nettopp Munk og lagene var like mange.

9-9 sto det da klokka viste 15 minutter. Alt lå an til at dette skulle bli en ny spennende kamp. Så langt i kampen hadde målvaktene kunne kjent suset fra ballen, og det gjaldt for begge lagene. Den første redningen for ØIF kom etter over 17 minutter. Den utnyttet ØIF til å gå opp i 11-11 med Eirik Heia Pedersen.

Etter 20 minutter sto det 12-12, men Bækkelaget gikk i ledelsen sekunder etter. Da hadde ØIF rotet det til i angrep og mistet ballen et par ganger. Bækkelaget syntes å være litt mer sikre i det de gjorde og hadde ikke de balltapene som ØIF pådro seg. 23 minutter var gått og ØIF lå bak med 12-14, etter at gjestene hadde scoret på straffekast.

Det var på mange måter svenskene som holdt ØIF inne i det. Martin Lindell og Richard Lindström hadde begge fire mål hver de første 26 minuttene.

Bækkelaget holdt seg foran til pause og ØIF måtte se at det sto 16-18 på resultatkuben ved halvtid.

Sander Løvlie Simonsen

Andre omgang startet med rot fra begge lag, og at Josip Vidovic pratet på seg en tominutter – den andre tominutteren ØIF hadde fått så langt på grunn av protester. Det var lite som fungerte for ØIF.

Etter 40 minutter sto det 19-22 og det ble 19-24 før ØIF reduserte.

I mellomtiden hadde en BSK-spiller løpt rett inn i Eirik Heia Pedersen og kampens ikke altfor gode dommerpar valgte å sende ut Heia Pedersen. En meget billig overtallsperiode for gjestene fra Oslo. Situasjonen sørget for opphetet stemning i hallen, både mellom benkene, spillerne og på tribunen.

Mens stolpene flere ganger var på BSK-guttas side i innledningen av andre omgang, var det motsatte tilfellet for ØIF. Alle stolpetreffene gikk stolpe ut, mens det for BSK gikk stolpe inn.

Etter 45 minutter sto det 23-26 og det var fortsatt et håp om å berge begge poengene, men da måtte det gires opp og gjøres færre feil.

Samtidig virket det som om grensen for en tominutter satt langt høyere for BSK sine taklinger enn ØIF.

ØIF tok seg sammen og da Eirik Heia Pedersen gjorde 25-26 etter knappe 17 minutter – i undertall – var det liv i kampen igjen.

Med ti minutter igjen sto det 26-27, men Martin Lindell sørget for 27-27 fra straffemerket like etter.

Og Sondre Paulsen fikset 28-27 like etter. Da steg stemningen flere hakk i Sør Amfi. I tillegg hadde André Bergsholm Kristensen spilt seg stort opp etter pause og holdt ØIF inne i kampen med sine redninger.

Med fire minutter sto det 29-29 og det var spenning i kampen, som egentlig ikke var særlig velspilt. To raske mål fra Josip Vidovic, deretter Sander Simonsen, og plutselig hadde ØIF to mål å gå på med tre minutter igjen.
Når Bergsholm Kristensen deretter vartet opp med redning, sørget det for at ØIF kunne gå inn i de to siste minuttene med 31-29-ledelse.

Da Martin Lindell fikset 32-29 på straffe, og med 1.37 igjen å spille, øynet de fleste en seier.
BSK reduserte og nå handlet det om å holde ballen i gang så lenge som mulig og ikke rote dette vekk.

Da Eirik Heia Pedersen fløy inn 33-30 så det enda lysere ut, men BSK er et lag som aldri gir seg. De gikk raskt i angrep og satte ballen i mål.
Men scoringen ble underkjent, da gjestene hadde hatt en mann for mye på banen. Dermed ble det tominutter på BSK i stedet.

ØIF kunne roe ned og ro i land en meget viktig topoenger. Det ble 34-30, etter at André Lindboe satte inn kampens siste.

ØIF Arendal – Bækkelaget 34-30 (16-18)