Martin Lindell forlater ØIF Arendal etter årets sesong! – ØIF Arendal
Martin Lindell

Martin Lindell forlater ØIF Arendal etter årets sesong!

ØIF Arendals venstreback, Martin Lindell, har vært virkelig «het» denne høsten. Og to fantastiske kamper mot HBC Nantes ble utstillingsvinduet som gjorde at franske klubber fikk øynene opp for storskytteren. Nå er det bekreftet etter årets sesong skal han til fransk håndball.

– Det har vært flere franske klubber som har ønsket seg Martins tjenester etter årets sesong, en av dem selveste HBC Nantes, forteller Martins agent Mikael Duric.

Men det er ikke den franske storklubben som skal nyte godt av Martins tjenester fra neste sesong.

– Jeg har vært på besøk i Limoges i Frankrike nå i julen. Og jeg har likt alt jeg har sett der. Jeg tror at det er et fornuftig og godt trekk for min videre håndballkarriere, forteller Martin selv.

Det har imidlertid ikke vært lett å legge ØIF Arendal og Arendal bak seg.

– Jeg har blitt veldig glad i klubben, i lagkamerater og i byen. Det er absolutt fullt mulig at jeg vender tilbake til byen og klubben på et senere tidspunkt. Men fra sommeren blir det Frankrike.

Før den tid har han imidlertid tenkt å bite godt fra seg.

– Det store målet nå er å ta medaljer i Eliteserien og først og fremst å vinne sluttspillet. Det ville være den perfekte sluttstrek for min håndballkarriere i Arendal. I alle fall i denne omgang.

Limoges spiller i den franske andre ligaen. De topper ligaen og er forventet å rykke opp. Håndball er svært populært og hjemmekampene er fulle med 5 000 tilskuere på hver eneste kamp. Det vil å tilfelle bety at Martin skal spille på det høyeste nivået i Frankrike.

– På den ene siden er det svært trist å miste en så god spiller som Martin Lindell. På den andre skal vi være stolte av at vi utvikler spillere som de største klubbene i den gjeveste håndballnasjonene ønsker seg.

Marinko Kurtović gleder seg på Martin Lindells vegne.

– Martin kunne valgt en virkelig storklubb. Han valgte en klubb lengre ned på tabellen. Men det kan være et lurt valg. Han vil helt klart få en annen og langt mer fremtredende rolle i Limoges enn han ville fått i HBC Nantes f.eks. Så Martins valg, når han først velger bort ØIF Arendal, virker fornuftig. En smart trekk når så fantastiske muligheter dukket opp.

ØIF Arendal behøver ikke lete så langt etter Martins erstatter.

– Det er bare for oss å få Hermann Vildalen på beina igjen etter skader. Martin og Hermann er selvsagt ikke like som håndballspillere. Men Hermanns kapasitet vil helt klart være en fullgod erstatning når vi er så uheldige å miste Martin.

Rykte om Martin Lindell