Fellesrunde i Lerøyserien legges til omstritt arena! – ØIF Arendal

Fellesrunde i Lerøyserien legges til omstritt arena!

Norges Håndballforbunds plassering av fellesrunden i Lerøyserien til Oslofjord Arena skaper støy på grasrota. Arenaen eies av Brunstad Christian Church (Smiths Venner) og reaksjonene er mange.

TV2.no skriver om Ellingsrud J18-treneren Thomas Sigolsen som uttaler til avisen:

«- Vi blir på en måte tvunget til å spille og bo der, og spytte inn masse penger. Det mener jeg krasjer med noen av de verdier som Håndballforbundet selv sier er viktig, sier Ellingsrud»

På hjemmesidene til menigheten står det følgene:

«Seksuladriften vår er ikke en synd. Men seksuelt begjør utenfor ekteskapet mellom mann og kvinne er det Bibelen kaller «lyster», og å gi etter for dem er synd. Dette inkluderer sex før ekteskapet, utenomekteskapelig sex, å leve ut urene seksuelle tanker, pornografi – og å praktisere homofili»

Her kan du lese hele saken på TV2s sider

Sigolsen sier til TV2 at dette strider med Norges Håndballforbunds råd til trenere på forbundets egne sider:

«Skape en trygg arena for utøvere som ønsker å være åpen om sin seksuelle legning»

En annen som reagerer sterkt på at fellesrunden for Lerøy er lagt til Oslofjord Arena er Runar-lederen Jørn Magne Johannessen.

Han reagerer på avtalen Norges Håndballforbund har gjort og han har derfor henvendt seg til forbundet.

– Det er med stor overraskelse og enda større skuffelse jeg registrerer at NHF har valgt å legge fellesrunden i Lerøy til Oslofjord Arena, forteller han.

Det er eierskapet bak Oslofjord Arena og det faktum at driften og eierne er svært omstridte.

– I 2015 var det registrert 102 idrettslag, ungdoms- og aktivitetsklubber tilknyttet menigheten, herav 52 idrettslag. Årsaken er åpenbar, forteller Johannessen. Det handler om å slippe å betale skatt og moms.

Han viser til denne artiklen: http://www.bygg.no/article/1258275

– Jeg håper at NHF tar en runde til med hensyn til valg av arrangørsted. Det er sikkert mange klubber eller kommuner som kan tenke seg arrangementet. Og det er mye bedre at pengene havner i lommene til hardt pressede klubber.

– Personlig kommer jeg ikke til å være med på arrangementer som legges til Oslofjord Arena. Jeg aksepterer gladelig en litt sliten hall, en kald pølse og en hard madrass hvis alternativet er Oslofjord Arena.

ØIF Arendal har også lag med i Lerøyserien. Plassering av fellesrunden har ikke vært kjent for klubben og det er ikke kjent hvordan ØIF Arendal vil forholde seg til en fellesrunde på den omstridte arenaen.

Generalsekretæren i Norges Håndballforbund opplyser til TV2 at saken skal opp på styremøte 11. januar.

I dette innlegget på Facebook (i gruppen Håndballtrenere), kan du lese mange av håndballtrenernes reaksjoner:

https://www.facebook.com/groups/handballtrenere/1305151303018206/?comment_id=1305156953017641&notif_id=1576929567246652&notif_t=group_comment

Faksimile fra Norges Håndballfobunds egne sider: