For en uke: G20 i kvartfinale NM, G18 til Lerøy og G16 til Bring! – ØIF Arendal

For en uke: G20 i kvartfinale NM, G18 til Lerøy og G16 til Bring!

Denne og forrige helg har rekruttene fra Arendal demonstrert fantastisk prestasjoner og er alle klare for konkurranser på nasjonalt nivå! I tillegg har byen rekruttert en ny lokal spiller inn i elitestallen. Dette er det wow-faktorer over!

Vi vet inderlig vel at det er små marginer i idretten generelt og i håndballen spesielt. Stang ut den ene helgen og dyp fortvilelse. Eller stang inn og ellevill glede.

Vi vet også at statistikken mener at det skal en sånn cirka 600 håndballspillere som begynner med håndball før det blir en eliteseriespiller ut av det. Og det er greit. Håndball er først og fremst en breddesport.

Når alle de «litt store» langene i byen kvalifiserer seg for konkurranser på nasjonalt nivå. Ja, da er det jammen lov til å «ta av litt». For det er en fantastisk prestasjon av hele gutterekka fra G20 laget, via G18 og til nykomponerte G16-laget.

At alle har klart å passere nåløyet til deltakelse i sine respektive nasjonale konkurranser, NM, Lerøyserien og Bringserien er ikke noe mer enn imponerende. Hver for seg. Og samlet, svært imponerende.

At G18-laget også har tatt på seg rollen som supersupportere når elitelaget spiller sine kamper, sist i Nedeneshallen og før det i Viborg, viser at det er en liten håndball-bølge på gang.

Alt dette er kulturbygging på sitt aller beste. Og det blir selvsagt innmari spennende å se om det fortsetter ut i seriespillet, mørke høstkvelder og litt lysere vinterkvelder.

Men fremfor alt er disse fantastiske prestasjonene, på og utenfor banen, et bevis på det vi håndballfanatikere har ment lenge. At Arendal er frem for alt en håndballby! Både for gutter og jenter!

Prikken over ién er jo at også et av byens jentelag kvalifiserer seg til nasjonal konkurranse for jenter 16-lag. Også det Bringserien. Sørfjell jenter 16 har imponert og bekreftet Arendal som den håndballbyen vi ønsker at den skal være!

Alt sammen i akkurat samme helg som byens egen Adrian Gjeisklid Evensen tar skrittet ordentlig inn i elitelaget med 3-års proffkontrakt.

Heia Arendal, heia ØIF Arendal. Heia håndballen, håndballklubbene, håndball-lagene og håndballspillerne i Arendal!

Gutter 20 klar for NM-kvartfinale
ØIF Arendal gutter 18 klar for Lerøyserien
Øyestad gutter 16 klar for Bringserien
Sørfjell jenter 16 klar for Bringserien
Arendal er en håndballby!