Olaf Richter Hoffstad: 3 x norsk mester og 1 x nordisk mester på terrengsykkel! – ØIF Arendal
André B. Kristensen (til venstre) og Olaf R. Hoffstad da de ble presentert som ØIF Arendal-spillere

Olaf Richter Hoffstad: 3 x norsk mester og 1 x nordisk mester på terrengsykkel!

Lite visste vi og helt sikkert ikke du, men ØIF Arendals nyervervelse på venstrekanten har vært et minst like stort sykkeltalent som han er håndballtalent. Ikke mindre enn tre norske titler i terrengsykling og en nordisk tittel kan han skilte med! Nå sikter han mot håndballtitler!

Olaf Richter Hoffstad er født i 1999. Han begynte å spille håndball i moderklubben Sandefjord Turn & Idrettsforening (STIF). Og selv om han kan skilte med sykkeltitler som få andre, har han også et og annet å vise frem som håndballspiller.

– Jeg har vært med på å vinne Lerøygull (18-år) back-to-back. Vi vant med Sandefjord både i 2016/17 og 2017/18. I sesongen 2015/16 ble det en 4. plass. Da var jeg endel yngre enn de fleste å spilte venstrekant.

Sesongen 2015/16 er eneste sesong hvor han har spilt på sin favorittplass, venstrekant. Da ble han stemt inn på Allstar-laget i Lerøyserien! 

– Vi kom også på 2. plass i Bringserien (16-år) med STIF. Og vi har spilt noen PW-cup finaler. To ganger har jeg deltatt med STIF i Norden cup (invitasjonsturnering hvor kun Nordens beste lag inviteres) med en 9. og en 5. plass.

Dessuten er han allerede tre ganger Norgesmester også i håndball!

– Vi har vunnet bylags-NM tre ganger og jeg har vært med på en andreplass. Og samtlige ganger har jeg blitt med på Allstar-laget. 

Men elitehåndball har det altså ikke blitt – ikke får overgangen til ØIF Arendal.

– Vi var nære i kvaliken til eliteserien i fjor. Vi tapte totalt med ett mål mot i den avgjørende kvaliken om opprykk mot et annet Vestfoldlag, FalkHorten.

Håndballen har vært heldig som har fått Olaf Richter Hoffstads talent. Det kunne også å blitt terrengsykkel.

– For det første så er det et ekstremt godt håndballmiljø i Sandefjord. På sykkel må man sitte mange, mange timer alene. Mens i håndballen opplever man et unikt fellesskap. Jeg valgte lagidrett og samspill med gode venner. Jeg har alltid trives i samspill med kompisene på håndballbanen.

Dessuten har Olaf Richter Hoffstad store ambisjoner på utsiden av håndballbanen. Han er en av dem som tar skole og studier på riktig alvor.

– Skole er viktig. Nå har jeg gått toppidrett med studiespesialisering. Tatt realfagene. Og nå skal jeg studere elektronikk ved Universitetet i Agder som del av ingeniørfag. Det stod mellom det og legestudier i Danmark. 

I den grad du lurte, Olaf har langt bedre skolekarakterer enn de fleste av oss… Og han kunne endt opp i Danmark.

– Hadde jeg valgt legestudier, måtte håndballkarrieren fortsatt i Danmark. Etter det jeg har opplevd i ØIF Arendal så langt, er jeg svært glad for at det ikke ble sånn. Jeg føler at jeg har gjort et veldig godt valg med ØIF Arendal. Og at det er helt riktig for min utvikling på håndballbanen.

Og om du trodde at overgangen til ØIF Arendal var tilfeldig, kan det dementeres med det samme.

– He, he. Nei, på ingen måte. Marinko fortalte meg som 13-åring at han kom til å hente meg en vakker dag. Den vakre dagen har kommet og det er utrolig flott at det ble til Arendal og Sørlandet. Jeg synes det er ordentlig stas å kle meg i den flotte svarte og røde drakten. Og gleder meg til i spille i fantastiske Sparebanken Sør Amfi. Foran landets beste supporterklubb Svermen og ikke minst i de flotte rammene som det er rundt klubbens kamper.

Olaf har tegnet en 3-års avtale med ØIF Arendal og har allerede etablert seg med egen leilighet.

– Jeg har kjøpt en leilighet rett ved universitetet i Grimstad. Så alt er på plass nå som håndballsesongen er i full gang med oppkjøring. Flytter til Sørlandet uken vi kommer hjem fra treningsleir i Danmark.

Nå er ambisjonene i vinne titler med ØIF Arendal. Men han har målsettinger som strekker seg lengre.

– Jeg håper å være med på å gjøre ØIF Arendal synlig i hele Europa med gode resultater både i serie, sluttspill og NM. Og selvsagt håper jeg at vi sammen skal prestere godt i Europacup også. Jeg har en overordnet drøm om å prøve lykken i noen av de store klubbene på kontinentet.

Velkommen til ØIF Arendal, Olaf Richter Hoffstad!

#LittBedreHverGangViMøtes