Har brukt video for å bli kjent med spillet – ØIF Arendal
Luigj Quni

Har brukt video for å bli kjent med spillet

Han fikk ikke lange tiden til å gjøre seg kjent med sitt nye lag, vår nykommer Luigj Quni.

En time før kampstart søndag var alle formaliteter i orden og Luigj ble spilleklar mot Haslum. Han fikk en trening med laget før kampen, det var alt. Resten måtte han bruke video for å bli kjent med.
– Jeg må innrømme at det var litt vanskelig med så lite trening med resten av laget, men jeg gjorde det beste av situasjonen, forklarer han.

Han tegnet seg for to scoringer i debuten.
– Det gikk jo greit. Jeg brukte videoer til å bli kjent med måte laget spilte, og hvordan Marinko (trener Kurtovic) ønsket å ha det bakover, opplyser Luigj, eller bare «Lui» som han blir kalt.

Selv om det var en OK debut, i en vanskelig kamp for laget, tror Luigj Quni det vil bli bedre fremover.
– Jeg får noen flere økter med laget foran neste kamp. Alt vil bli bedre med flere treninger sammen, sier han.

Han forteller at han liker måten ØIF Arendal spiller.
– Spesielt at det går så hurtig. Jeg liker rask håndball, sier han.

Den største utfordringer foran hans del, det har vært språket. Han hadde sin første norsktime på onsdag og forteller at han ønsker å lære seg språket.
– Helt klart at jeg vil lære meg norsk. Det er vanskelig for meg i time out-ene, der jeg må ha hjelp av lagkameratene for å oversette for meg, forklarer han.

Han tror likevel at det skal gå rimelig greit å lære seg nok norsk til at han kan henge med, både under en time out og i en normal samtale.
– Jeg snakker tysk. Det tror jeg vil gjøre det lettere, ettersom en del ord er veldig like mellom de to språkene. Jeg forstår et par ord og ser frem til fortsettelsen, sier han.

Luigj Quni

Strekspilleren var på prøvespill i ØIF Arendal i sommer, men til tross for at han viste seg meget godt frem, valgte ØIF Arendal den gangen å gå for Kristian Rammel. Da Rammel ble skadet og satt ut av spill på ubestemt tid – og med bare en frisk strekspiller i troppen – valgte klubben å hente landslagsspilleren fra Kosovo nå.