Kamp mot klokken: -Blir Luigj Quni klar til kveldes kamp? – ØIF Arendal

Kamp mot klokken: -Blir Luigj Quni klar til kveldes kamp?

Først på fredag kom godkjenningen av overgangen fra det sveitsiske håndballforbundet. Nå jobbes det i herdig i kulissene for å få overgangen presset gjennom slik at han blir klar til spill allerede i kveld.

– Den største utfordringen var faktisk ikke at at papirene til det sveitsiske håndballforbundet først kom på fredag. Utfordringen er at det Europeiske Håndballforbundet (EHF) har to personer som jobber med internasjonale overgangen og ingen av dem var på jobb fredag, forteller daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

En internasjonal overgang i håndball starter med at ny klubb varsler eget håndballforbund gjennom en tradisjonell overgangssøknad. Dette koster ca. kr. 600,-. Deretter må man betale det internasjonale gebyrer på 2 660,- euro. Beløpet betales også til Norges Håndballforbund som bekrefter denne betalingen både til EHF og til det andre internasjonale forbundet som er involvert (i dette tilfelle Sveits), samtidig som pengene sendes videre etter en ukjent fordeling.

Før man kan få svar av det sveitsiske håndballforbundet, må de henvende seg til tidligere klubb. Når denne klubben har bekreftet at alle forhold er i orden, så kan denne beskjeden gå til nytt forbund og EHF. Dette var disse bekreftelsene som kom på fredag.

Da skal resten bare være enkle formaliteter. Men det er altså her ting ikke er så enkelt akkurat denne fredagen. For EHF hadde altså ingen til å behandle søknaden akkurat sist fredag.

– Da vi skjønte problemstillingene på fredag kontaktet vi sportsdirektøren i EFH, Markus Glaser, han har nå «jaktet» personell i de østerrikske alper i et forsøk på å få dem ned til en datamaskin for å sørge for at et såkalt ITC-sertifikat (International Transfer Certificate) blir overført Norges Håndballforbund, forklarer Bjørn-Gunnar.

– I Norges Håndballforbund har de nesten sittet på døgnvakt for oss og overvåket de e-postadresser som slike sertifikat eller lisenser om du vil, blir sendt til. Men enn så lenge har vi ikke fått den bekreftelsen vi trenger.

EHF er informert om at kampen spilles i kveld (søndag) kl. 18.00.

– Vi har håp om at det skal løse seg ennå. Men det er klart at slike situasjoner skaper unødig stress både for spilleren selv og for oss som jobber rundt slike prosesser. Uansett så har vi dyttet på i alle kanter som vi kan. Det er ikke særlig mye mer vi kan gjøre enn å vente, samt sende SMS og ringe for å sjekke status fra tid til annen. Og det gjør vi, ler Bjørn-Gunnar vel vitende om at omgivelsene uansett vet hva som står på spill.