Tross tøffe kamper: – Synes spillerne ser friske ut – ØIF Arendal
Marinko Kurtovic og Martin Lindell

Tross tøffe kamper: – Synes spillerne ser friske ut

ØIF Arendal har vært gjennom tre svært tøffe kamper på de siste ti dagene. Søndag venter en ny, tøff oppgave mot Drammen på bortebane.

Trener Marinko Kurtovic har gjort de siste forberedelsene sammen med spillerne. Lørdag har spillerne fått fri for å kunne restituere maksimalt foran den vriene bortekampen mot Drammen, som før sesongen ble sett på som den store favoritten til å vinne grunnserien denne sesongen.
– Vi har vært gjennom tre tøffe kamper de ti siste dagene, der vi har tatt ut maksimalt i alle. Nå er det ny toppkamp. Vi ha trappet ned på treningen, og heller brukt mer tid på taktikk. Det har spillerne respondert på, melder Marinko.

Til tross for de tøffe oppgjørene, som også har inkludert en tur til heksegryta i Nantes, så er Marinko Kurtovic oppløftet av det han har sett av spillerne. De tre siste kampene har endt med 29-30 (tap) og 30-30 mot Nantes i E-cup, og 31-31 onsdag mot Elverum på hjemmebane.
– Ja, kampene har vært tunge, men jeg synes spillerne ser friske ut. Det er oppløftende å se, sier treneren.

Drammen har invitert til gratis inngang mot ØIF, noe som gjør at det trolig blir full hall i Drammenshallen og kanskje et par tusen tilskuere i ryggen for de blå, men Marinko håper også at mange fra Arendal reiser til Drammen søndag for å gi ØIF Arendal viktig støtte.

Eirik Heia Pedersen og Marinko Kurtovic

Men samtidig trekker treneren frem at dette også er en prøve for spillerne, en solid test.
– Vi vet vi må være på. Det blir tøft for oss med full arena i Drammen, og vi må vise at vi tåler å være i den situasjonen. Vi har klart det før. Alt ligger til rette for to nye poeng. Vi skal selge oss dyrt, og samtidig vise stor spilleglede og yte 110 prosent, slår Kurtovic fast.

Drammen har hatt en tøffere innledning enn mange antok før sesongen. Nylig ble det uavgjort mot Follo. Men Marinko synes søndagens motstander har vist lovende takter i det siste. I tillegg kommer den svenske stjernespilleren Jonas Larholm til klubben og er spilleklar til søndag.
– Han har vært ute flere vinternetter før. Plutselig ble han ledig og Drammen fikk en solid forsterkning. Han er ekstremt dyktig i spill sju mot seks og var sterkt delaktig i at Sävehof vant svensk gull sist sesong, opplyser ØIFs trener.

Men selv om det meste ser greit ut, så er det en utfordring som Marinko Kurtovic må ta tak i under kampen mot Drammen. Kristian Rammel ble skadet mot Elverum og det skal veldig mye til for at vi ser den storvokste streken på banen.
– Det er så vanvittig trist å miste ham. I det siste har har vært en av våre beste spillere, jobbet hardt og han har virkelig blomstret. Det er så kjipt. Nå må de andre bare steppe opp og ta hans rolle, sier Marinko Kurtovic, som vil holde planen med tanke på hvordan rollen til Rammel skal fylles tett inn til brystet frem mot kampen.