Vi blir bedre kjent med motstanderne: Overgangsvinneren … – ØIF Arendal

Vi blir bedre kjent med motstanderne: Overgangsvinneren …

Frem mot seriestart skal vi blir kjent med lagene i eliteserien som ØIF Arendal skal møte, og vi skal tippe utfallet av serien denne sesongen …

I denne artikkelen er det Drammen som vi skal se nærmere på.

Drammen er sammen med Elverum og ØIF Arendal fremholdt som den største favoritten i eliteserien. Laget hadde en middels sesong sist, der det ble bronse i grunnserien, men der det ble exit i sluttspillets kvartfinale mot Kolstad. Det var noe skuffende for de ambisiøse drammenserne.

Drammen er et vrient lag å støte på.

Drammen denne sesongen er på papiret minst like gode som sist, sannsynligvis enda bedre. Ikke minst trekkes signeringene av målvakt Rasmus Bech og Espen Lie Hansen frem som et tegn og bevis på at Drammen virkelig mener alvor.
Da Lie Hansen signerte for Drammen, uttalte han at han gledet seg til å spille for Drammen igjen.
– Jeg er drammensgutt på min hals. Når jeg først skulle vende hjem, var det naturlig å velge Drammen. Jeg gleder meg til å spille for fullsatt i Drammenshallen og sammen med guttene. Kjelling har noe spennende på gang her, et prosjekt jeg har stor tro på, sa han til Norsk Topphåndballs nettsted den gangen.

Målvakt Bech kommer fra Halden, der han har vært sterkt delaktig i at klubben har blitt et etablert eliteserielag. Lie Hansen, mangeårig landslagsstrateg, kom fra profftilværelse i franske Nantes, der han avsluttet en åtte år lang rundtur i europeiske toppklubber.

Drammens Hykkerud blir også denne sesongen en nøkkelspiller …

Under Avkast for en drøy uke siden ble tabelltipsene lagt frem, og der troner nettopp Drammen øverst når tipsene er satt sammen.
Vi har ikke kommet gjennom til trener Kristian Kjelling. Men han har uttalt seg til sin klubbs nettsider om klubbens ambisjoner denne sesongen.

Og Kjelling har absolutt ambisjoner om at Drammen skal kjempe om trofeene i alle turneringene de er med i på nasjonalt plan.
– Vi er absolutt et lag som skal være med å kjempe i alle turneringene. Mest revansjesugen er vi når det gjelder sluttspillet, sier han til dhk.no.

Han trekker frem en større bredde i troppen, og at lagets unge spillere har fått et år ekstra på baken som viktige faktorer for eget lag.
– Og så har vi fått styrket laget med spillere som jeg har troen på, opplyser han til klubbens nettsted.
Overfor handball.no sier Kjelling at det vil ta litt tid med å få laget samspilt.
– Nye profiler er spennende og kampen om plassene blir større. Det gir oss et større register å spille på, men vi er ikke så bra ennå. Vi trenger mer tid, sier han.

Ifølge handball.no er det denne troppen som skal kjempe for Drammen denne sesongen: Mathias Kolstad Holm, Kristoffer Raastad-Hoel, Adrian Aalberg, André Christiansen, Joakim André Hykkerud, Ola Romsaas, Thomas Horneland Boilesen, Jesper Meinby Pedersen, Gøran Sørheim, Espen Gommerud Våg, Aksel Horgen, Rasmus Bech, Oskar Olafsson, Lasse Larsen Thorsbye, Ola Hoftun Lillelien, Nikolai Nalbant Moe, Espen Lie Hansen.
Nye spillere: Espen Lie Hansen (Nantes, FRA), Kristoffer Raastad Hoel (Ros IL), Jesper Meinby (Aalborg Håndbold, DEN), Ola Lillelien (HK 72 Sande), Rasmus Bech (Halden TH).
Spillere i avgang: Johannes Hippe (Nordstrand), Håvard Johannessen (KIF), Christian Spanne (Lagt opp), Erik Alm (Lagt opp), Andreas Bjørkman-Myhr (Follo HK).