Kolstad: – Arendal bør absolutt være en overkommelig oppgave for oss! – ØIF Arendal
Stian Gomo, treker Kolstad

Kolstad: – Arendal bør absolutt være en overkommelig oppgave for oss!

De har varslet det tidligere, trønderne. At de er stinn av selvtillit. Nå sier de det rett ut før dagens kamp: – Arendal bør absolutt være en overkommelig oppgave for oss, Stian Gomo, Kolstad trener.

Det er i et interjvu på egne nettsider at Kolstad-treneren fyrer opp foran dagens kamp.

Tidligere har han også omtalt ØIF Arendal som den største negative overraskelsen så langt denne sesongen.

Han blir spurt om det ikke er på tide å slå ØIF Arendal på Sørlandet?

Her kan du lese saken på Kolstads hjemmesider

– Absolutt. Nå har vi vunnet en sluttspillkamp i Arendal, men det er riktig som du påpeker, vi har ennå til gode å vinne en seriekamp borte mot ØIF.

Nærmest seier i Arendal var Kolstad forrige sesong da arendalittene vant med knappest mulig margin – 27-26. Nå er trener Gomo klar på at:

– Arendal bør nå absolutt være en overkommelig oppgave for oss.

Stian Gomo, Kolstad-trener


Inn til onsdagens kamp går Kolstad ubeseiret etter fem runder i REMA 1000-ligaen, med bare ett avgitt poeng (mot Elverum) og andreplass på tabellen. Regjerende seriemester ØIF ligger på en meget uvant åttendeplass og har bare to seire (tre tap) på sine første fem kamper. Sett utenfra, hva skyldes ØIFs svake start, Stian?

Langtidsskadde nøkkelspillere

– Den viktigste årsaken er åpenbart langtidsskader på sentrale spillere. Hverken målvakt Jurisic eller strekspiller Rannekleiv har vært på banen denne høsten. Strekspilleren er for øvrig en spiller som har voldt oss mye bry i tidligere kamper. Så vidt jeg har registrert har heller ikke bakspiller Vildalen vært mye på banen, og det samme gjelder rutinerte Lindboe på venstrekanten.

– Men ØIF er tydeligvis i fremgang. Siste seriekamp ga timålsseier mot Halden…

– Ja, og da ble Halden rett og slett løpt i senk, som vi for all del må unngå, ikke minst gjennom å gjøre få tekniske feil. 

– Så hva tror du vi blir vi møtt med av forsvarsspill?

– Det er ikke godt å si. Trener Marinko (Kurtovic) er en luring. I år har ØIF spilt en god del 5-1-forsvar. Forrige sesong var det mye 6-0, men han kan også komme til å kjøre med 5 + 1 (frimerkespill). Vi har spilleopplegg som skal takle alt dette. Er vi på vårt beste, skal ØIF være veldig god for å slå oss, sier Stian Gomo.

PS!
På gårsdagens trening fikk Kolstads målvakt Simen Westby Johansen virkelig kjørt seg – fordi målvaktmakker Lars Eggen Rismark holdt seg hjemme for å pleie en lett forkjølelse. Lars er kampklar i morgen.