Vi blir bedre kjent med våre motstandere: Mot dette laget kan det bli målrikt – ØIF Arendal

Vi blir bedre kjent med våre motstandere: Mot dette laget kan det bli målrikt

Frem mot seriestart skal vi blir kjent med lagene i eliteserien som ØIF Arendal skal møte, og vi skal tippe utfallet av serien denne sesongen …

I denne artikkelen er det motstander for ØIF i serieåpningen, Haslum, vi skal ha prate med.

Ifølge trener Sten Stockfleth har Bærums-klubben hatt en fin oppkjøring.
– Vi er nøkterne, men har som ambisjon å ta et steg i riktig retning, beskriver Stockfleth, og legger samtidig til at et steg i riktig retning vil være sluttspill for den tredobbelte seriemesteren.

Sist sesong endte det med tiendeplass, men laget slo Nøtterøy i kvalifiseringen og laget berget dermed plassen i toppdivisjonen.
Denne sesongen vil Haslum vise seg fra en annen side.

– Vi har en bredere stall denne sesongen. Haslum har vært kjent for tempo, det føler jeg er på vei tilbake. Stort sett har vi ligger på pluss 30 mål i alle treningskampene. Jeg tror vi er gode i mann mot mann-dueller. Det gjelder å få det kollektive til å henge sammen, meddeler Stockfleth.

Siden forrige sesong har klubben blant andre mistet de lovende bakspillerne Oscar Lysgård og Tobias Grøndahl. Sistnevnte sluttet seg til Elverum på langtidskontrakt.
Men klubben har fått en gammel kjenning fra eliteserien, nemlig Binai Aziz. Han er kjent fra tiden i Bodø, men har spilt for Malmø de siste sesongene. I tillegg er unge Mats Rekstad klar for klubben. Han spiller sammen med ØIFs William Fiala Gjermundnes og André Bergsholm Kristensen på LM2000.

I tillegg er også en ung danske også klar for klubben.
– De unge spillerne trenger erfaring, men er spennende spillere. De kommer til å bli gode, men spørsmålet er når de tar det siste steget, sier Stockfleth.

Haslum-treneren forteller om rundt 300 tilskuere på lagets treningskamper. Så mye er det lenge siden det har vært, og Stockfleth håper dette kan føre til at interessen i sesongen også blir stor. Laget har blant annet slått Elverum i en av oppkjøringskampene.

Treneren håper Haslum skal være et av lagene som kan ta opp kampen med de tre klare favorittene, Elverum, Drammen og ØIF Arendal.
– Jeg er spent. Alle prater om Drammen, Elverum og ØIF. Jeg er spent på å se om de tre skiller seg ut, eller om det er andre som kan ta opp kampen. Runar og Kolstad har muligheten og jeg håper at også vi kan være med og utfordre, sier Stockfleth.

Han trekker frem at Drammen har fått Rasmus Bech mellom stengene og Espen Lie Hansen, mens både Elverum og ØIF Arendal har kontinuitet og virker solide. Han er også usikker på hvordan Champions League vil påvirke Elverum, om det gir energi eller tapper energi i første halvdel.
– ØIF er det laget jeg er sikrest på vil være der oppe. De har beholdt stammen i laget og fått inn et par nye, solide spillere. De vil også få dårlige kamper, men har så pass bredde at de ikke vil falle i nivå, forklarer Haslum-treneren.

Nettopp Haslum er motstander i serieåpningen kommende lørdag.
En fin åpningkamp, mener Stockfleth.
– Vi har alt å vinne, og det er en match vi kan gå til med lave skuldre – være underdog. ØIF blir klare favoritter, sier han.

Haslum spås å ende midt på tabellen.
– Vi håper å ende topp-seks. Men det viktigste for oss er å ta oss til sluttspill, et steg litt opp fra sist. Det er jevnt mellom fire og ni, alt kan skje, tror Sten Stockfleth.

Vårt tips for Haslum: 7. plass