– Ballen må forbi denne «muren»! – ØIF Arendal

– Ballen må forbi denne «muren»!

Haslum-målvaktene, Håvard Åsheim og Trond Tjemsland, har for tradisjon å "stenge" målet, når de spiller mot ØIF Arendal. Skal det bli serie på onsdag må ØIF Arendal-spillerne finne veien forbi Haslums målvakts-mur!

Målvaktsduoen til Haslum har levert mer enn 50% i redningsprosent mot ØIF Arendal gang på gang. Vi lurer på om klubbens sportssjef, André Jørgensen Hofstøl, har noen gode svar?

– Det har først blitt et «fenomen» etter at jeg la opp, ler Hofstøl. – Før den tid var det kanskje rundt 20%, det kommer det like spontant. 

I de siste kampene som virkelig har betydd noe har målvaktsduoen virkelig «lekt» med skuddene fra våre gutter. Hvem husker ikke NM-semifinalen i Nadderud Arena? Eller da vi på vårparten skulle spille oss inn i medaljekampen i serien? Da var målvaktsduoen «umulig».

– Håvard er vel den som har vært best mot oss i det siste. Det var vel også han som egenhendig slo oss ut av NM i fjor, minnes André.

– Han har potensiale til å bli en virkelig klassemålvakt. Han har størrelsen og en god teknikk. Han er aggressiv. Alt som skal til for å bli en god målvakt.

Hva er det som gjør at Haslums målvakter har blitt så kampavgjørende i oppgjørene mot ØIF Arendal?

– Jeg tror kanskje at det har med å gjøre at de er gode til å kartlegge spillerne. Og siden vi har hatt liten utskiftning i vår tropp over noen år, så begynner de å kjenne våre spillere godt. Trond har jo stått i Haslum i en mannsalder. Dessuten er det alltid fordel målvakt når spillerne kjenner hverandre.

Hva skal ØIF Arendal spillerne gjøre for å «knekke koden»?

– De må tenke litt på utsiden av «boksen». Være klar over at de vanlige skuddene ikke går like lett inn her som de gjør andre steder. I kampens hete har man en til dens til å skyte de skuddene man liker best. Og er målvakten god og forberedt så tar han de skuddene.

Hvor viktig blir det for resultatet at våre gutter «løser» Haslums målvakter?

– Det blir en av de aller viktigste faktorene. Nå må gutta klare å sette ballen i mål. Klarer vi det og holder tekniske feil på et lavt nivå, da tror jeg at vi vinner.

Hva tror du om Erlend Mamelund? Kan det være at Haslum nok en gang «børster» støvet av den «gamle» kjempen?

– Jeg tror han har som målsetting å ha flere comback enn meg, så det ser jeg ikke helt bort i fra, kommer det med den samme gode latteren som intervjuet startet med.

ØIF Arendal vs Haslum i Sparebanken Sør Amfi kl. 18.00 på onsdag.