Bent Svele: – ØIF Arendals resultat mot Göppingen er en håndballsensasjon! – ØIF Arendal

Bent Svele: – ØIF Arendals resultat mot Göppingen er en håndballsensasjon!

Opptatt med å kommentere NM-semifinalen mellom Drammen og Haslum, fikk han kun fulgt kamputviklingen i ØIF Arendals "playoff" kamp. Allikevel er Bent Svele mektig imponert over sørlendingenes resultat. - Jeg skvatt til da jeg så utviklingen. Og jeg så at Ole Erevik har kommentert det til å være et resultat bedre enn Elverums Champions League-prestasjoner. Det ligger der oppe.

– Først og fremst er jeg glad på norsk håndballs vegne. Elverum har visst vei i Champions League. Og når Arendal kan gjøre et slik resultat på bortebane, da viser det at norsk herrehåndball er virkelig på vei. 

Og han har levd mange år på toppen av norsk og internasjonal håndball, tidligere håndballproff og nå umåtelig populær TV2-kommentator, Bent Svele. Så han vet godt hva han snakker om.

– Det er ikke noe mindre en en håndballsensasjon. Å spille uavgjort mot et tysk lag i et den første kampen av et oppgjør over to kamper er fantastisk. Frisch Aus Göppingen er i realiteten et Champions League-lag. ØIF Arendal er med på å bekrefte norsk herre håndballs utvikling.

Kampen var også godt omtalt i sosiale medier i på onsdag.

– Jeg så at Ole Erevik omtalte resultatet som bedre enn Elverums Champions League-resultater i år. Og at er på høyde med resultatet da Elverum slo Montpellier. Og det var mange av mine venner og bekjente, langt på utsiden av norske grenser, som kommenterte resultatet. Det er ingen tvil om at dette ble lagt merke til langt på utsiden av Norge.

Vi lurer selvsagt på hvordan han vil vurdere lagets prestasjon dersom man skulle klare å gå videre til gruppespill på det tyske lagets bekostning?

– Det ville være voldsomt. Å slå ut et bundesliga-lag over to kamper. Ikke bare vinne i et seriespill, det ville være utrolig. Det ville være stort ikke bare for ØIF Arendal og Sørlandet. Det ville vært fantastisk for norsk herrehåndball. 

Og han har også en klar oppfordring til publikum på Sørlandet.

– Er det en håndballkamp man skal se denne sesongen, så er det returoppgjøret mellom ØIF Arendal og Frisch Aus Göppingen. Bedre lag har det aldri vært på Sørlandet. Dette er absolutt topp internasjonal håndball som publikum må få med seg!