Tilbake – bedre enn noen gang – ØIF Arendal
Åsmund på trening
Åsmund Strat på trening sist fredag.

Tilbake – bedre enn noen gang

– Jeg følte meg ikke ferdig som spiller

Åsmund Strat har fått vist seg frem mellom ØIF-stengene etter comebacket og har tidvis imponert. For den som så kampen i Hisøyhallen mot KRS tirsdag, så kunne en legge merke til at den «gamle» ØIF-helten var tilbake, kanskje bedre enn noen gang.

Egentlig la han opp våren 2018. Åsmund Strat gjør comeback mellom stengene som følge av at Kristijan Jurisic er ute med skade på det som kan kalles ubestemt tid. 29-åringen har tittelen spillende trener, ettersom han også fungerer som trener for målvaktene.

Åsmund Strat i prat med Marinko Kurtovic.

– Å være tilbake er utrolig moro. Jeg er veldig glad for at jeg har fått denne sjansen til å gjøre comeback. Det handler om å nyte øyeblikket, så får tiden vise hvor lenge det varer, smiler den høyreiste målvakten.

For den som har sett kampene i oppkjøringen, og som så kampen mot KRS tirsdag, så nevnes det at Strat virker å ha blitt en bedre målvakt av pausen.

– Hvileåret kan ha gjort meg godt. Det er en kombinasjon av ting. Jeg har fått ting på avstand, men samtidig lært mye nytt. Jeg ser tingene på en annen måte enn tidligere. Da jeg ga meg, følge jeg meg ikke ferdig som spiller, forklarer Åsmund Strat, som var – og er – en den av A-troppen siden 2007/2008.

«Jeg har fått ting på avstand, men samtidig lært mye nytt»

– Hva har vært det beste for deg med å komme tilbake?
– Hele ØIF-familien … Det er en fantastisk gjeng, spillere og støtteapparat – å være en del av den familien er veldig bra. Jeg er en stolt del av det, men det er noe annet å være med som spiller enn som trener, forteller han.

Åsmund på trening
Åsmund Strat på trening sist fredag.

Han synes selv det har gått litt opp og ned så langt, men at ting har gått gradvis bedre.

– Det vil variere, men totalen blir bedre og bedre. Jeg er spillende trener, men har mest fokus på det å være spiller nå, men skal også ha litt fokus på det å være trener når den tid kommer. Det er godt å kunne legge energien mest mulig i det å være spiller, greit å ha bare en ting i tankene og gjøre den tingen med kvalitet, mener han.

Danmarkstur før seriestart?

Kommende uke er André Bergsholm Kristensen tilbake fra U19-VM. 19-åringen, som ble årets nykommer i eliteserien sist sesong, er tiltenkt rollen som førstemålvakt i perioden der Kristijan Jurisic er ute.

– André førstemålvakt. Det viktigste er å få ham i form til seriestart, men vi skal være et team og skal levere begge om det trengs, slår den sympatiske 29-åringe fast.