Åsmund Vaaje Strat trapper ned og blir med i trenerteamet! – ØIF Arendal

Åsmund Vaaje Strat trapper ned og blir med i trenerteamet!

Han har selv sagt at han er den som har vunnet mest og spilt mist. Han er målvakten vi alle bare unner det aller beste. Når han går i mål, står vi alle litt i mål. Strekker ut en arm, hopper litt på sete. Alt for å hjelpe den sympatiske målvakten med en redning vi så gjerne unner han. Nå er det han som skal hjelpe ØIF Arendal-målvaktene å bli bedre!

– Han er Norges best trente målvakt, det sier Marinko Kurtovic om Åsmund Vaaje Strat. Den lange, egenproduserte målvakten som hele Arendal, ja hele håndball-Norge unner det aller beste. Han er uendelig snill. Har spilt hele sin målvaktskarriere i Arendal. Ikke latt seg friste ut av barndomsklubben.

Nå trapper han ned. Han legger ikke opp. Han trapper bare ned. For han svikter ikke sin barndomsklubb.

– Jeg kommer til å holde formen oppe. For jeg har lovet Marinko at dersom en av målvaktene blir skadet eller syk, skal jeg være i form til å steppe inn. Jeg skal være en slags spillende trener. Og jeg kommer ikke til å steppe opp rett fra sofaen dersom situasjonen blir slik at jeg må stille opp. Jeg kommer til å være i god form, lover han.

Nå går han fra å være den målvakten som vi alle har ønsket at skal lykkes. Og vi er nok mange som har sittet på tribunen. Hoppet opp litt ekstra fra stolen for å «hjelpe» han med en redning eller to. Nå er det Åsmund som skal hjelpe målvaktene.

– Jeg er allerede påmeldt til på Norges Håndballforbunds topputdanning for målvaktstrenere. Og jeg synes virkelig det er et privilegium å få denne muligheten. Denne utdannelsen henger høyt. Det er langt fra alle som søker som blir tatt opp.

ØIF Arendal og Åsmund var begge svært ivrige på å få klubbens egen målvakt inn på topptrener kurset. For ØIF Arendal har gjort #LittBedreHverGangViMøtes til sin «greie». Og når klubben for første gang engasjerer en ren målvaktstrener, vil de at også treneren skal være i en utviklingsprosess. I ØIF Arendal gjelder #LittBedreHverGangViMøtes for alle, ikke bare spillerne!

– Jeg ser veldig frem til dette. Og muligheten synes jeg er veldig spennende. Ved siden av spesialutdannelsen som målvaktstrener skal jeg også ta den formelle trenerutdannelsen som håndballtrenere må igjennom.

Og for dem som tror at det bare er ØIF Arendals elitemålvakter som skal få nyte godt av målvaktstreneren Åsmund Vaaje Strat, så er det gledelige nyheter på gang!

– Det blir ikke bare A-laget som blir fokus. Yngre målvakter i klubben og i bredde skal også få målvaktstrening. Dessuten holder vi på med et spennende prosjekt med alle klubbene i Aust-Agder. Også her ønsker vi å tilby målvaktstreninger.

Han er tydelig på at målvaktstrening er noe det er underskudd på i de fleste håndballklubber.

– Jeg vet selv at det ikke er mye av slik fra jeg var ung. Det at ØIF Arendal i fremtiden kan tilby spesifikke målvaktstreninger tror jeg blir veldig bra og noe som mange vil sette pris på.

Han gleder seg til jobben.

– Det blir spennende å få lov til å jobbe med unge målvakter på aller høyeste nivå.

Han tenker på Kristijan og André, elitemålvaktene i ØIF Arendal kommende sesong.

– Jeg har veldig tro på at Kristijan skal lykkes i sin andre periode i klubben. Han har alle forutsetninger for å gjøre det. Dessuten er det moro at André har kommet til klubben. Han gjør det bra på yngrelandslagene og Kristijan ligger i sfæren rundt rekruttlandslaget. Dette blir veldig spennende.

Men vi kan ikke intervjue Åsmund uten å spørre om det er spesielle følelser når han nå trapper ned.

– Ja, det er veldig rart.

Så vanskelig at det er vanskelig å sette ordentlig ord på det.

– Det blir kanskje litt lettere å sette ord på ting når jeg kommer i gang. Jeg synes det er spennende, det jeg skal i gang med. Og jeg har først og fremst fokus på det.

Og han er ikke redd for ansvaret i den nye rollen. Som endel av ØIF Arendals trenerteam.

– Jeg har alltid likt utfordringer. Dette blir også en utfordring. Jeg gleder meg til å ta fatt.

– Jeg kommer til å savne «satsingen», avslutter den nye målvaktstreneren. Men det er noen som kanskje gleder seg litt ekstra over beslutningen.

– Det er klart at nå får jeg mer tid med familien hjemme. Og det er bra.

Ikke så rart for Åsmund som akkurat har blitt pappa for andre gang. Men helt fri får han ikke. For nå har han altså ansvar for målvaktene i barndomsklubben hans, ØIF Arendal!

#LittBedreHverGangViMøtes