Gjett hvem som gjør comeback … – ØIF Arendal

Gjett hvem som gjør comeback …

Skaden og påfølgende operasjonen til Kristijan Jurisic har satt tankegangen i gang hos det sportslige apparatet. Hva gjør vi for å erstatte Kristijan? Nå er løsningen klar. Det er duket for et kjært comeback i ØIF Arendal-drakten for en svært populær spiller.

– Åsmund gjør comeback!

Det proklamerte trener Marinko Kurtovic til spillerne på treningen i dag. Og det høstet også stor applaus blant spillerne at det nettopp er Åsmund Strat som skal fylle tomrommet etter Kristijan Jurisic mens Kristijan jobber seg tilbake etter kneskaden.

Det er uklart hvor lange Kristijan kommer til å være på sidelinjen. 4-6 måneder er det som blir anslått. Med Jurisic ute, satt ØIF tilbake med kun André Bergsholm Kristensen som seniormålvakt. Comeback av Åsmund Strat løser dermed målvaktsproblemet og sørger for at det er to målvakter i stallen gjennom oppkjøringen og første del av sesongen.

 

Åsmund fungerte som målvaktstrener forrige sesong, etter at han la opp/trappet ned etter sluttspillet i 2018, men nå tar han opp kampen med André Bergsholm Kristensen om å få spilletid.

 

Da tilbudet om å dra på seg spillertrøya igjen kom, var det ikke noen vanskelig oppgave for 30-åringen å si ja. Han spilte en del for breddelaget til ØIF Arendal i 2.divisjon sist sesong, der han ikke bare var målvakt, men også måtte ut på banen i noen kamper.

– Når situasjonen er som den er, med en stygg kneskade for Kristijan, så er det kjempemoro å hjelpe til. Det var ikke vanskelig å si ja når spørsmålet fra Marinko kom, forteller Åsmund Strat.

Nå gleder han seg til å være tilbake mellom stengene, og til å gi unge Bergsholm Kristensen kamp om plassen.

– Jeg trives godt med å være i trenerrollen, men det er himla moro å spille selv også. André hadde en veldig god sesong og har en fin utvikling. Jeg kommer til å trene godt for å gi ham kamp, men det viktigste er at vi som team redder nok baller til å vinne kampen, sier han.

 

Marinko Kurtovic er fornøyd med løsningen og at Åsmund Strat sa ja til å gjøre spillercomeback for å hjelpe klubben.

Det ble diskutert å gjøre et forsøk på å hente en målvakt utenfra, men det ble raskt droppet. Åsmund Strat var det beste alternativet.

– Med Kristijan ute 4-6 måneder, så er det et stort minus for oss. Men med Åsmund som back-up for André, er vi godt forspent på når det gjelder målvakter. Vi er enige om at det er dette vi vil satse på. Dette gjør også at Kristijan slipper å stresse seg tilbake, han kan bruke den tida det tar, forteller Marinko Kurtovic.