Marinko Kurtovic: – Åsmund blir bedre og bedre for hver dag! – ØIF Arendal

Marinko Kurtovic: – Åsmund blir bedre og bedre for hver dag!

ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtovic er uforbeholden i sitt skryt av Åsmund Vaaje Strat. - Han en dønn lojal. Alltid positiv. Gjør alltid sitt beste. Og han blir bedre og bedre for hver dag. Han kommer til å få mer spilletid i fremtiden enn hva som var tilfelle i årets sesong. Han er viktig for laget både på og utenfor banen, kommer det fra sjefen selv.

Marinko Kurtovic kan ikke få fullrost Åsmund som håndballtype. Og han strekker superlativene langt.

– Altså, Åsmund er kanskje den målvakten som er best trent av samtlige målvakter i eliteserien i Norge. Han har alt fysisk sett. Løp eller styrke, han er 100% gjennomtrent, skryter treneren.

Og han håper å kunne premiere den lojale målvakten i sesongen som kommer.

– Jeg både håper og tror at han vil få mer spilletid neste sesong enn han har fått. Det vet jeg er hans målsetting. Og jeg tror han kommer til å lykkes.

Det er ikke bare i håndballmålet at treneren mener han ser en solid utvikling på klubbens sisteskanse.

– Åsmund har blitt viktigere og viktigere i spillegruppen også. Han tar ansvar og viser at han har vært med i «gamet» en stund. Han sier i fra om noe er feil. Og han tar en viktig rolle i gruppen på utsiden av banen også. Gir alltid 110%. Det er slike spillere som vi trenere elsker.

At signeringen er ekstra viktig for klubben foran årets sesong vil ikke Marinko legge skjul på.

– Selvsagt. Åsmund er en av klubbens bærebjelker akkurat nå. Og han virker i det treningsarbeidet han gjør til å ha vokst med denne oppgaven. Frem til vi får på plass en målvakt til, er det Åsmund som uomtvistelig er vår hovedmålvakt. Det kommer han til å vokse ytterligere på.

– Man skal lete lenge etter en mer lojal spiller mot sin klubb. Han står der og er veldig positiv uansett. En ung spiller kunne mistet tålmodigheten og reist. Sånn er ikke Åsmund. Og man skal huske at han er bare 27 år og går inn i de beste årene som målvakt. I oppkjøringen har han vært veldig positiv. Han ser sulten ut og har lyst til å stå mer i mål enn han har gjort.

Marinko ser også hvor forbedringene må komme.

– Teknisk så må han være mer variabel. Det jobber vi med. Han har tatt noen steg allerede. Åsmund er litt for snill. Som målvakt må  han vise at han tåler og liker å være i sentrum. «Attityden» må være tydeligere. Og så jobber vi med at han skal både tenke enkelt og løse målvaktspillet sitt enkelt. Når han gjør det er han som best. Vi har sett at han virkelig har stengt målet noen ganger i årets oppkjøring. Åsmund går en spennende sesong i møte.