KOK: Rammel så rødt – Fiala viser frem kruttet – se 2.omgang nå! – ØIF Arendal

KOK: Rammel så rødt – Fiala viser frem kruttet – se 2.omgang nå!

Det smeller ofte når Elverum og ØIF Arendal møtes. Førsteomgang i kveldens finale ble intet unntak. En solid Fiala Gjermundnes gir håp om seier!

Kaptein Kristian Rammel ble utvist etter drøye 20 minutter av kveldens finalekamp.

Lars Jakobsen startet den første finalekampen slik han har hatt for vane å gjøre i sluttspillet, nemlig å score mål. Jakobsen, som spiller sine siste kamper på toppnivå denne sesongen, startet som vanlig godt og tok ansvar da Mario Matic ble sittende på benken i hele omgangen. Sammen med landsmann Frederik Børm sto danskene bak alle ØIF Arendals mål frem til tretten spilte minutter. Da scoret Magnus Søndenå sitt første mål for dagen og Olaf R. Hoffstad det samme, noe som ga ØIF Arendal 8-6 favør Elverum og heng på seriemesteren.

Siden meldte både Jørg William Fiala Gjermundnes og Kristian Rammel seg på, men bakover slet ØIF Arendals forsvar med å hjelpe Kristijan Jurisic nok.

Etter 19 minutter fikk nevnte Kristian Rammel direkte rødt kort etter å ha taklet cupfinalens 12-målsscorer Stig-Tore Moen Nilsen på stillingen 12-8. Uten skadde Laurits Rannekleiv og Jakob Lorentzen er det kun Frederik Børm igjen av strekspillere igjen tilgjengelig i resten av den første finalekampen.

Etter 24 minutters spill hamret Jørg William Fiala Gjermundnes inn sitt tredje langskudd i kassa til 14-11.
Flere ØIF Arendal-feil mot slutten av omgangen bidro til at Elverum kunne feste et bedre grep om kampen. Elverum leder 17-14 til pause.

Tobias Grøndahl har satt inn fire mål for vertene, mens Jørg William Fiala Gjermundnes har satt inn samme antall mål for ØIF Arendal før pause.