SCHULTZ HANSEN: – Tror ikke det vil ta så lang tid – ØIF Arendal

SCHULTZ HANSEN: – Tror ikke det vil ta så lang tid

Sebastian Schultz Hansen (29) ble mandag lånt ut til ØIF Arendal fra erkerival Kristiansand for resten av sesongen. Tirsdag ettermiddag var han på plass i Sparebanken Sør Amfi.

NY: Sebastian Schultz Hansen ikler seg ØIF Arendals sorte og røde drakt resten av sesongen på utlån fra Kristiansand.

– Jeg ble veldig godt tatt imot av spillerne og støtteapparatet. Et nytt kapittel er i gang og jeg ser frem til nye impulser og bli kjent med en ny gruppe. Dette var veldig gøy, oppsummerer bakspilleren til oifarendal.no etter at han hadde gjennomført sin første økt i Sparebanken Sør Amfi.

Spilletid
Den erfarne bakspilleren har levert en rekke, sterke sesonger i Kristiansand Topphåndball og KIF-drakten, men har slitt med å få spilletid i en lenger periode. Da muligheten for et utlån i ØIF Arendal dukket opp, gikk det raskt fra henvendelsen kom til Schultz Hansen var på sin første trening.
– Hvilke tanker gikk gjennom hodet ditt i bilen da du kjørte til din første trening i dag (les tirsdag)?
– Først og fremst så jeg frem til å komme i gang og at jeg må skynde meg raskt. Jeg har ikke all verdens med tid før alvoret er i gang, sier Schultz Hansen og tenker på hjemmekampen mot Elverum torsdag 2. februar.
Bakspilleren bedyrer at han ikke tenker særlig mye på at han bytter ut KRS-drakta med ØIF Arendal-drakta resten av sesongen.
– Nei, man stiller opp for en god nabo som trenger det. Knivingen mellom Kristiansand og Arendal betyr ikke så veldig mye for meg nå, sier han.

Skader
Schultz Hansen går rett inn i kamptroppen for å styrke laget resten av sesongen. Mye tyder på at Mathias Larson og Mario Matic forblir på sidelinjen med sine langvarige skader.
– Jeg tror ikke det skal ta så lang tid før jeg er på godt kampnivå igjen. Nå skal jeg gjøre de tingene jeg er god til og bidra med alt jeg kan. Jeg må også si at jeg har sansen for Heine (red.anm: Jensen) og hans måte å tenke og formidle håndball på. Jeg gleder meg som sagt til å komme skikkelig i gang her, sier han videre.
Schultz Hansen blir derimot ikke å se på banen i Final8 for ØIF Arendal siste helga i februar. Årsaken er enkel.
– Man kan ikke spille for to klubber i NM i samme sesong. Derfor blir det ikke noe møte med Kristiansand for min del før man eventuelt møtes i sluttspillet til våren, forklarer han.
Men det er lenge til april og sluttspillstart. En rekke oppgjør i Rema 1000-ligaen står for først tur. De åtte beste lagene i Rema 1000-ligaen kvalifiserer seg for sluttspillet. Sist sesong ble ØIF Arendal nummer to etter spennende finalespill mot nettopp Elverum.
– Hvordan skal man slå Elverum neste torsdag?
– Nøkkelen er å følge dem så langt som mulig. Min erfaring fra kampene mot Elverum som KRS-spiller er at de bruker de å få en knekk midtveis. Da skal vi slå til med alt vi har. Vi skal slåss for hvert eneste poeng, fastslår kristiansanderen.
– Og dine beste kvaliteter som publikum bli nærmere kjent med fremover?
– Jeg har et godt skudd og spilleforståelse, og har gjennom årene spilt noen håndballkamper. Derfor vil jeg også bidra med litt rutine og skal gjøre mitt for at vi skal plukke jevnt med poeng fremover, gjentar og avslutter Sebastian Schultz Hansen.

ØIF Arendals nye bakspiller skal fortsatt bo i Kristiansand og vil pendle daglig til Sparebanken Sør Amfi. Vi ønsker Sebastian Schultz Hansen varmt velkommen til ØIF Arendal-familien!