ANKE AVVIST: Må sannsynligvis spille i tom hall i Serbia – ØIF Arendal
Foto: Helge N. Olsen

ANKE AVVIST: Må sannsynligvis spille i tom hall i Serbia

Det europeiske håndballforbundet (EHF) har avvist anken til UHK Krems (Østerrike) etter serbisk tilskuerbråk og en returkamp som aldri bli spilt. Dermed tyder mye på at ØIF Arendal må til Serbia for å spille for tomme tribuner mot Vojvodina i Novi Sad i åttedelsfinalen – såfremt UHK Krems ikke anker saken videre.

Sander L. Simonsen og ØIF Arendal skal høyst sannsynlig til Serbia for å spille for tomme tribuner i åttedelsfinalen i EHF European Cup 11. februar. Foto: Helge N. Olsen

Det melder EHF på sine nettsider.

Bakgrunnen for uklarhetene skyldes at UHK Krems ikke ville spille i Serbia i forrige runde i EHF European Cup grunnet serbisk tilskuerbråk. Det serbiske laget vant kampen i Østerrike 29-27, men østerikerne nektet som kjent å dra til Serbia for å spille returkampen med bakgrunn i manglende sikkerhet. Dermed måtte EHF behandle saken ettersom returoppgjøret aldri ble spilt. Serberne ble dømt videre. Laget fra Østerrike anket, men denne er nå avvist av appellkomiteen i EHF. Dog, laget kan anke saken videre. Så endelig punktum er formelt sett ikke satt.
ØIF Arendal fikk som kjent en langt enklere vei – på alle mulige vis – da belgiske HC Vise ble beseiret 60-54 sammenlagt i desember.

Kampene mot Vojvodina er berammet til 11. februar (i Novi Sad, Serbia) og 18./19. februar på hjemmebane i Sparebanken Sør Amfi.

PS: UHK Krems – som nektet å dra til Serbia etter tilskuerbråket fra serbiske fans i Østerrike – må – om dommen blir stående – ut med rundt 90.000 kroner i samlede bøter og klagegebyr etter å ikke ha møtt til kampen i Serbia.