FIALA: – Har drømt om dette i to netter nå – ØIF Arendal

FIALA: – Har drømt om dette i to netter nå

Kristiansander Jørg William Fiala Gjermundnes er ikke redd for å fyre opp stemningen før onsdagens sørlandsduell i Aquarama mellom Kristiansand og ØIF Arendal.

Så glad var Jørg William Fiala Gjermundnes etter borteseieren mot Kristiansand – hans hjemby – 9.april i vår. Arkivfoto.

– Vi kommer til en nydelig by onsdag kveld for å hente to poeng. Etter at vi vant i Tsjekkia lørdag kveld, har jeg drømt om denne kampen i to netter på rad nå. Jeg gleder meg enormt til denne kampen. For meg personlig er dette den viktigste kampen i sesongen, fastslår Jørg William Fiala Gjermundnes før den første av to rivaloppgjør om håndballtronen på Sørlandet.

Selges ut
For kampen handler om mer enn to poeng. Langt mer. Kristiansand har sett på seg selv som en storebror i alle sammenhenger siden byen fikk bystatus. Nå snur pilene og Arendal er byen alle peker på om dagen. I herrehåndball overtok ØIF Arendal tronen for 17-18 år siden, men i Kristiansand er optimismen igjen stor. Aquarama meldes nær utsolgt før onsdagens match og i skrivende stund ligger Tobben Evjens Kristiansand kun poenget storebror ØIF Arendal, dog med én kamp mindre spilt. ØIF Arendals rivaler fra Kaptein Sabeltanns hjemby har dog hatt et enklere kampprogram enn ØIF Arendal. ØIF Arendal har blant annet møtt serieleder Kolstad, Elverum, Runar Sandefjord og Drammen så langt i seriespillet.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Slik var sist sesongs bortekamp mot Kristiansand i bilder:

Vant 31-22
– Vi skal først og fremst spille vårt spill, holde på vårt konsept og ville vinne, sier Fiala med ettertrykk.
– Det kommer vi ganske langt med, legger Fiala til – som selv spilte en solid kamp da lagene møtte hverandre i nettopp Aqurama i vår i den siste kampen i grunnspillet i Rema 1000-ligaen sist sesong.
Da sto Ivan Eres en solid kamp for ØIF Arendal i det som endte med en 31-22 seier foran 800 tilskuere. Fiala satt inn syv mål i oppgjøret.
– Kristiansand ser ut til å være i bedre form denne sesongen?
– Ja, de har fått et bra lag og spiller fin håndball. Jeg tror det blir en tøff kamp og jevnt helt inn. Men for oss handler det kun om én ting, det er å vinne. Dette er et skikkelig hatoppgjør og da blir man ekstra gira. Dette er det gøyeste enn kan spille, i en hall full av gamle kjentfolk. Jeg mister det egentlig fullstendig i slike oppgjør, humrer han.
– Men det er dette som er moro, skyter har inn.

Betyr mye
For én ting er at ØIF Arendals sentrale bakspiller gleder seg til å møte hjembyens største helter, en annen ting er gjensynet med gamle lagkamerater. Han trekker særlig frem venstrekanten Erik N. Jensen og Håkon A. Pettersen som ekstra viktige å slå.
– Det betyr litt ekstra å kunne takke for kampen med to poeng i ryggsekken, smiler han og nevner også tidligere ØIF-spiller Kristoffer Pedersen, bakspiller Øyvind Frigstad, målvakt Mathias Risøy og bekjentskapet fra yngre landslag, Herman Bredal Oftedal.
ØIF Arendals venstreback og resten av spillerne har liten tid mellom kampene for å restituere om dagen, men Fiala melder om en kropp i toppform. ØIF Arendal ankommer Kristiansand med hele 70-46 sammenlagt mot HC Robe Zubri friskt i minnet.
– Det er lenge siden kroppen har vært så god, selv om det er mye kamper om dagen. Vi har forstått at Svermen som vanlig møter opp med alt det de har til onsdag. Så alt er klart for et solid hatoppgjør, avslutter en særdeles kampklar Jørg William Fiala Gjermundnes.

PS: Det er fortsatt ledige billetter til onsdagens prestisjetunge match i Rema 1000-ligaen. Trykk her.