WIEGERT: – Jeg er spent på denne helgen – ØIF Arendal

WIEGERT: – Jeg er spent på denne helgen

Magdeburgs suksesstrener Bennet Wiegert har løftet den tyske klubben helt opp i verdenstoppen de siste årene. Likevel var 40-åringen en spent herremann i Sparebanken Sør Amfi torsdag kveld.

Bennet Wiegert (i midten) er glad for endelig å kunne komme til Arendal og Skarpnes Invitational. Fjorårets turnering ble avlyst grunnet reiserestriksjoner. Til venstre står Magdeburgs danske landslagsspiller Magnus Saugstrup.

– Torsdag kveld kjørte vi styrketrening, før vi fikk en liten økt på banen i dag. Vi står foran en spennende helg mot sterk motstand tre dager på rad. Vi er veldig glad for å være, spesielt ettersom turneringen i fjor ble avlyst på grunn av pandemien. Men, nå er vi her og arenaen ser veldig fin ut, fastslår Bennet Wiegert.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/08/11/galleri-magdeburg-torsdag/
https://arendal.nth.webcore.no/2022/08/11/osullivan-norsk-klubbhandball-holder-et-hoyt-niva/

Bjerringbro først
Det tyske mannskapet, som spilte og vant 36-33 mot Skanderborg-Århus i Danmark onsdag kveld, har en mindre tropp enn hva en tysk mester muligens kan forventes å ha. Tyskerne sparer ikke på kruttet og har med seg sitt beste mannskap utenom danske Michael Damgaard. Han ble skadet for en uke siden. Selv om dansken er hjemme i Tyskland står det ikke på spillere med målteft i Magdeburg-troppen. Nederlandske Kay Smits har scoret henholdsvis 11 og 14 mål i de to siste treningskampene (Skanderborg-Århus og Motor Zaporoishze).
– Vi går for å vinne de tre kampene her i Arendal. Hver kamp blir tøff, men det er god stemning i troppen vår om dagen selv om oppkjøringen er hard med mange kamper på kort tid og mye tung trening, sier Wiegert som selv tok seg tid til å trene en hard løpeøkt i Atletica i Sparebanken Sør Amfi torsdag kveld.

Det tyske laget spiller sin første kamp klokken 17:00 fredag ettermiddag mot René Toft Hansen, Thomas A. Solstad og Bjerringbro-Silkeborg. Billetter kjøper du her.

Magdeburg spiller mot ØIF Arendal lørdag, før tyskerne møter Aalborg søndag.