O’SULLIVAN: – Norsk klubbhåndball holder et høyt nivå – ØIF Arendal

O’SULLIVAN: – Norsk klubbhåndball holder et høyt nivå

Magdeburg og landslagets Christian O’Sullivan skryter av utviklingen i norsk klubbhåndball.

Christian O’Sullivan og Magdeburg var lenge og vel i styrkerommet torsdag kveld.

– Norsk klubbhåndball er bedre enn mange tror. Nærbø vant EHF European Cup i fjor, Elverum har gjort og gjør sine prestasjoner. Kolstad kommer og klubber som ØIF Arendal legger opp et godt opplegg for å bli enda bedre. Det er godt å komme tilbake til Norge som klubbspiller igjen, smiler Christian O’Sullivan etter en tung treningsøkt i styrkebua i Sparebanken Sør Amfi torsdag kveld.
– Derfor er det jo ekstra moro for meg å være med på å promotere håndball med klubben her oppe. For norsk herrehåndball er mer enn EM og VM i januar. Det blir gøy å få vist oss frem i Arendal, sier han videre mens Aalborg-spillerne er på vei inn til kveldsøkten i Sparebanken Sør Amfi.

Bjerringbro neste
Fredag ettermiddag åpner O’Sullivan og det tyske stjernegalleriet Magdeburg Skarpnes Invitational mot Bjerringbro-Silkeborg klokken 17 i Sparebanken Sør Amfi. Magdeburg spilte og vant mot Skanderborg-Århus onsdag kveld. Det blir med andre ord mye dansk motstand i oppkjøringen.
– Tilfeldig?
– Ja, det er egentlig det. Det passet fint for oss å møte Skanderborg-Århus i går kveld, på vei opp mot denne turneringen. Nå blir det en tøff helg med tre kamper mot sterk motstand. Vi har trent veldig hardt og godt i oppkjøringen, men nå behøver vi matchtrening. Det får vi mye av her denne helgen. Jeg er litt spent på hvor vi står nå. Det skal bli godt å få spilt kamper igjen, sier han videre.

Skal spille
Magdeburgs suksesstrener Bennet Wiegert er full av lovord om kapteinen. Treneren for de regjerende tyske mesterne, sier O’Sullivans status i klubben og byen er høy.
– Han er vår kaptein og har en flott personlighet. Christian har flere strenger å spille på enn de han viser på håndballbanen. Christian er ekstremt viktig for oss i Magdeburg, sier Wiegert.
– Så O’Sullivan skal spille i helgen?
– Ja, sier han tydelig.

O’Sullivan og Magdeburg åpner mot Bjerringbro-Silkeborg klokken 17 fredag ettermiddag, før Aalborg og ØIF Arendal gjør opp seg mellom klokken 18:45 fredag kveld.