MÅLKONGE: Scoret 17 mål (!) på 22 forsøk – ØIF Arendal

MÅLKONGE: Scoret 17 mål (!) på 22 forsøk

Færøyisk håndball er i vinden om dagen. Tidligere i sommer dominerte fenomenet Elias Ellefsen á Skipagøtu i U20-EM. I dag var det fetteren hans fra øystaten som viste seg kraftig frem i U18 EM.

I likhet med bakspiller Ellefsen á Skipagøtu spiller også hans fetter Óli Mittun for svenske Savehof, men i kveld var det ikke Skipagøtu som sto i sentrum. Han er for gammel for U18-landslaget. I kveld var det Mittun som sto for målshow mot Sverige, som likevel endte i tap 32-29 for den vesle øystaten. Dagens beholdning ble Mittuns 17 mål på 22 forsøk. Bakspillren scoret altså 17 av lagets 29 mål. Det må regnes som sjelden kost i internasjonale mesterskap.
I første omgang hamret han inn ni mål og åtte i andre omgang. Mittun var også sentral da Færøyene leverte godt spill i U20-EM tidligere i sommer.

Det var ikke bare den 17 år gamle venstrebacken fra Færøyene som markerte seg på åpningsdagen. Norge og Fredrik U. Venemyr (fire mål) vant knepent 31-30 mot Slovenia, men der var målene jevnt fordelt. I oppgjøret mellom håndballstormaktene Ungarn og Tyskland ble det målrikt, særlig takket være to ungarske talenter. Ungarerne vant 35-32 og duoen Tamas Kovacs og Kirstof Csorgo satt inn henholdsvis 15 og 12 mål hver.

Det stopper ikke der. Italia er i likhet med Færøyene ikke en nasjon man assosierer med håndball, men Tommaso de Angelis ville tydeligvis gjøre noe med det i kveldens oppgjør mot håndball-storebror Kroatoa. Kroatia ble riktignok for sterke for italienerne (35-31 på åpningsdagen, men beholdningen for tilskuerne var venstrekant de Angelis’ 14 mål.

Dermed kan man trygt fastslå at åpningsdagen ble en fin dag for spillere med nese for mål.

Fredrik U. Venemyr og Norge møter Danmark fredag.

Mesterskapet sendes på EHF TV og for de som er glad i statistikk fra kampene i mesterskapet kan lese seg opp her.