FINALE-BØRS: Hvem får poengene? – ØIF Arendal

FINALE-BØRS: Hvem får poengene?

– For en kamp, sa tidligere ØIF-spiller Josip Vidovic etter at han og Elverum hadde slått ØIF Arendal 35-32 i cupfinalen i en thriller av en cupfinale.

Vidovic kunne, som i 2014, juble for gull, mens skuffede ØIF-spillere måtte ta til takke med sølv.

Men hvem var best av ØIF-spillerne på børsen? Kristijan Jurisic og William Fiala Gjermundnes slo an to en med redninger og scoringer i toppklasse innledningsvis. Dermed ledet ØIF 3-1 før Elverum tok initiativet. Først da Magnus Søndenå kom på banen, var ØIF tilbake i føringen. Og Søndenå stoppet ikke før han hadde notert seg for 7 mål i kampen. Søndenå ble kåret til banens beste spiller av finalejuryen.

Søndenå bidrar med fart og overblikk, og får 5 poeng av ØIFs egen jury.
Mange vil hevde at ØIF ble felt av flere dommeravgjørelser. Danske Frederik Børm greide å snakke på seg en utvisning, og det direkte røde kortet til Lars Jakobsen var uten tvil med på å avgjøre finalen i Elverums favør. Flere bomskudd helt på tampen gjorde også jobben lettere for Elverum. Det må også legges til at ØIF bommet både på straffe og to skudd fra egen banehalvdel. ØIF ga imidlertid alt, og det var de ørsmå marginene som ble avgjørende.

Danske Frederik Børm fremsto som hærføreren og får 3 poeng på børsen. Børm scoret 4 mål, ett av dem fra egen banehalvdel.

William Fiala Gjermundnes får 2 poeng. Han åpnet forrykende, og noterte seg for 4 scoringer i første omgang. Etter sidebytte fremsto han mer som tilrettelegger med mange flotte assists.

Siste poenget går til Mario Matic. Vi har sett ham bedre, men han nektet å gi opp og bidrar også sterkt i forsvar. Dessuten sørget han for at flere Elverum-spillere ble sendt av banen med utvisninger.

I hver kamp gis det alltid 5 poeng til beste ØIF-Arendal-spiller, 3 poeng til den nest beste, 2 poeng til nummer 3 og 1 poeng til nummer 4. Juryen består av Ingrid Sunde, Tore Abrahamsen, David Rui og Oddvar Paulsen.