SLUTT: Jevnt helt inn, tapte knepent – ØIF Arendal

SLUTT: Jevnt helt inn, tapte knepent

Det ble en særdeles fartsfylt og underholdende cupfinale i Nye Jordal Amfi.

Olaf R. Hoffstad og ØIF Arendal spilte jevnt med Elverum gjennom hele kampen.

Elverum vant 35-32 etter en særdeles morsom kamp i nye Jordal Amfi.

Kampfakta finner du i bunnen av artikkelen!
Nettredaksjonen kommer tilbake med flere reaksjoner utover kvelden.

Slik var kampen
Kampen startet på best tenkelig vis for ØIF Arendal. Jørg William Fiala Gjermundnes åpnet med å sette inn 1-0 i første angrep. Samme mann satt inn 2-0 og 3-1 før det ble amptert utpå banen. Endre Langaas holdt seg ikke unna avkastsonen og ble mildt belønnet med gult kort. Deretter overtok Elverum momentet og ledet 5-3 etter 8 minutters spill.
Olaf R. Hoffstad, som har levert et solid sluttspill, meldte seg på og reduserte til 4-6. Elverum gikk opp til 4-7. Da viste Fiala seg frem igjen og hamret inn 5-7 – hans fjerde på under ti minutters spill i Nye Jordal Amfi.
Like før halvveis i omgangen reduserte Olaf R. Hoffstad på ny, til 7-8 på straffekast. Like etter utlignet Lars Jakobsen til 8-8.
Etter 18 minutter tok ØIF Arendal igjen ledelsen til 10-9, signert Frederik Børm. Han satt ØIF Arendals tredje scoring fra egen banehalvdel. Da hadde ennå ikke Magnus Søndenå vært på banen for ØIF Arendal, men høyrebacken markerte seg i første angrep og satt inn 11-10 like etter at han kom inn for klubblegenden Sondre Paulsen etter drøye 19 minutter.
Lagene fulgte hverandre tett. Etter 21 minutter hamret Elverums Eric Johansson inn 13-13 – med tilhørende utvisning til Richard Lindstrøm.
Om Jørg William Fiala Gjermundnes var solid i første halvdel av omgangen, viste danske Lars H. Jakobsen at han ikke skulle være noe dårligere til å hamre ballen i mål da han fikk muligheten. Jakobsen satt inn tre mål i omgangen.
Deretter måtte Frederik Børm ta en runde på utvisningsbenken, til store protester fra ØIF-benken. Med kun fire utespillere utlignet Elverum til 14-14.
Etter en timeout fikk ØIF Arendal på ny solid fart av startblokkene. Sander L. Simonsen og Jørg William Fiala Gjermundnes økte ledelsen til 17-15 drøye tre og et halvt minutt før pause. Drøye minuttet senere sto det 17-18 (!) på tavla. Tobias Grøndahl løp inn tre raske mål for Elverum før Magnus Søndenå fløy inn 18-18 to minutter før slutt. Det stod 19-19 til pause.

2.omgang
Etter hvilen fortsatte begge lagene med å følge hverandre i et forrykende tempo. Lagene fulgte hverandre som skygger, ofte med Elverum ett mål foran. Etter 42 minutter sto det 26-27 på tavla. Da satt Magnus Søndenå fart og satt inn sitt 5.mål for kvelden til 27-27. Ivan Eres kom for øvrig inn etter drøye ti minutter spill og leverte en rekke redninger som bidro til å holde ØIF Arendal inne i kampen.
Sander L. Simonsen satt inn 28-27 før Elverum utlignet til 28-28. Etter 49 minutter sto det 28-28 på tavla.
Etter 51 minutter fikk Lars Jakobsen direkte rødt kort etter å ha vært borti Tobias Grøndal i ansiktet. Kristian Rammel utlignet – trodde alle – til 29-29 minuttet senere, men dommerne blåste straffekast med begrunnelse at ØIF Arendals kaptein sto nede i feltet da ballen gikk i mål. Straffekastet reddet Emil K. Imsgaard og med påfølgende Elverum-scoring lå seriemesteren foran med to drøye syv og et halvt minutt igjen på klokka.

Elverum opprettholdt den lille luka og lå foran 31-29 etter 55 minutters spill. Da steg Eric Johansson til værs og hamret inn 32-29, men Kristian Rammel og ØIF Arendal kom med en rask redusering til 32-30. Olaf R. Hoffstad kunne ha redusert til 33-32 tre minutter før slutt, men bommet alene med Elverums Torsten Fries. Fries hadde flere feberredninger og var avgjørende for at Elverum til slutt vant 35-32.

Stig Tore Moen Nilsen ble toppscorer med 12 mål. Magnus Søndenå ble ØIF Arendals toppscorer med 7 mål.

Kampen ble spilt i en flott ramme i Nye Jordal Amfi foran to svært engasjerte supporterte i hver sine farger.

Vi gratulerer Elverum med NM-gull!

Kampfakta, NM-finale 2021/2022
Nye Jordal Amfi, Oslo, 14.05.2022

ØIF Arendal – Elverum 35-33 (19-19) (oppdateres)
ØIF Arendals lag: Kristijan Jurisic, Ivan Eres, Olaf R. Hoffstad, Sander L. Simonsen, Adrian G. Evensen, Henrik Øygarden, Richard Lindstrøm, Sondre Paulsen, Mario Matic, Lars H. Jakobsen, Kristian Rammel, Jørg William Fiala Gjermundnes, Magnus Søndenå, Frederik Børm, Fredrik Venemyr og Herman Thysted.
Toppscorer Elverum: Stig Tore Moen Nilsen (12)
Utvisninger: ØIF Arendal x 2 min, Elverum x 2 min