Ordføreren er på plass: – Arendal står bak dere! – ØIF Arendal
Robert Cornels Nordli

Ordføreren er på plass: – Arendal står bak dere!

Ordfører Robert Cornels Nordli er på plass i Oslo.

Ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli.

– Cupfinale betyr folkefest for arendalitter. Alle med et rødt og sort hjerte glemmer ikke cupfesten i romjula i 2014. Etter åtte års ventetid er vi tilbake. For ØIF Arendal brøt den sportslige lydmuren i 2014 da spillerne kjempet seg til klubbens, byens og tidligere Aust-Agders fylke sitt første cupgull i håndball. Minnet om prestasjonene lever i beste velgående når man gjester byens flotte storstue, Sparebanken Sør Amfi. Bak det ene målet hjemme i Arendal henger minnet som har brent seg fast: Flere tusen arendalitter kledd i rødt og sort i Oslo Spektrum, skriver ordføreren i programbladet til årets cupfinale.

Ordføreren trekker også frem de lange linjene om hvor ØIF Arendal befant seg for 16 år siden:
– Da befant klubben seg på nivå tre i norsk håndball. Da klubben bestemte seg for å stake ut en ny kurs, ble det raskt resultater. Vi har flere eksempler på klubber som rykker ned eller legger bort satsingen. I ØIF Arendal har satsingen blitt kultur. Det har vært og er en forventning om at klubben skal kjempe i toppen av norsk håndball. Det har klubben klart. Det er alle i Arendal stolt av. Klubben har banet vei for en enda sterkere idrettskultur i Arendal, skriver han videre.
Etter cupfesten i 2014 har klubben vunnet tre seriemesterskap.

– I dag kan klubben vinne sin 5. nasjonale tittel. Da må Elverum beseires. Alle som følger håndball vet at alt er mulig. Selv om man leder eller ligger under fem mål få minutter før slutt, kan alt snu på kort tid. Derfor er det ikke rart at følelsene svinger i taket med spenningen når det er håndballfester. Cupfinalen er den største festen av dem alle. Det er håndballens 17.mai-fest. Jeg tror det blir en jevn og høydramatisk cupfinale der våre ØIF Arendal-helter trekker det lengste strået helt på tampen. De beste minnene skaper vi sammen både på og utenfor banen. Hele Arendal står bak dere, avslutter ordføreren i programbladet.

Cupfinalen mellom ØIF Arendal og Elverum har avkast klokken 16:45. Kampen sendes på TV2.