RØDT KORT: – Hadde vært en fordel med VAR – ØIF Arendal

RØDT KORT: – Hadde vært en fordel med VAR

På stillingen 28-28 fikk Lars Jakobsen direkte rødt kort. Da gjenstod det ni minutter av cupfinalen.

stoLars Jakobsen var toneangivende bakover og fremover frem til han måtte se resten av kampen fra tribuneplass. Dansken fikk rødt kort etter 51 minutter etter en takling mot Tobias Grøndahl. Da sto det 28-28 på tavla i cupfinalen.

– Jeg har ikke sett episoden på video, men jeg mener at det ikke er rødt kort. Han slenger seg i bakken. Kanskje på tide å innføre VAR slik at dommerne kan få sett slike episoder på skjermen, foreslår Lars Jakobsen til oifarendal.no etter kampslutt om situasjonen som ble heftig diskutert i etterkant.
ØIF Arendals forsvarsgeneral Frederik Børm ønsket ikke å kommentere hverken det røde kortet eller andre kontroversielle avgjørelser i kampen. Om episoden ble avgjørende for kamputfallet kan kun spekulasjonene finne svar på.
Elverum trakk til slutt det lengste strået og vant 35-32 i en forrykende cupfinale.

To stive
Dog, TV2-bildene viser at Elverums Tobias Grøndahl går i bakken, men at det er vanskelig å se om Jakobsens dytt mot Elverums solide playmaker kvalifiserte til direkte rødt kort. Grøndahl gikk i bakken og Jakobsen måtte se resten av det fartsfylte og energiske oppgjøret fra tribunen. Dommerne markerte for stive armer.
Jakobsen har virkelig levert varene i sluttspillet og spilte en god kamp frem til han ble utvist. Dansken var sist på fire mål, to av dem fra egen banehalvdel.
– Gamle menn må få ferten av sagmugg?
– De gamle kommer alltid litt ekstra når vi snakker om finalespill, smiler han før han legger til:
– Men, akkurat nå er jeg skuffet og det skal jeg og mine holdkompisener få være frem til i morgen. Vi kan ta med mange positive ting fra denne kampen. For leverer vi en veldig solid match mot et godt Elverumslag. Vi fighter og har ingen grunn til å legge oss ned etter denne kampen her. Det var virkelig gøy å være på banen idag, selv om vi tapte til slutt. Denne kampen kunne ha gått begge veier, mener Lars Jakobsen.
– Men rødt kort var det ikke?
– Nei, hvis ikke tv-bildene viser noe annet, svarer han.
– Og Drammen fredag?
– Ja, nå må vi snu hodene fra mandag av. Vi er ikke ferdige med sesongen ennå, avslutter Lars Jakobsen som legger skoene på hylla etter sesongen.