VEIEN: Alt startet i Randesund! – ØIF Arendal

VEIEN: Alt startet i Randesund!

ØIF Arendal har hatt en fin vei til Nye Jordal Amfi i årets NM. Det hele startet hos moderklubben til Jørg William Fiala Gjermundnes en onsdagskveld i august.

Jørg William Fiala Gjermudnes.

Dette er ØIF Arendals vei til cupfinalen og Nye Jordal Amfi og lørdagens cupfinale mot Elverum:

I 2.runde var det duket for lokaloppgjør i cupen. ØIF Arendal dro til Sukkevannshallen og 2.divisjonslaget Randesund. Vestegdene er en av Norges største idrettslag, men i en onsdagskveld i august i fjor var det ØIF Arendal som viste at det er to divisjoner i forskjell. ØIF Arendal vant 35-19. Magnus Søndenå og Henrik Øygarden scoret begge fem mål i oppgjøret. Jørg William Fiala Gjermundnes, som spilte for Randesund i barne- og ungdomshåndballen, kom aldri på banen. Han var skadet og spilte ikke kampen mot moderklubben i Sukkevannshallen.

Magnus Søndenå, her sammen med ungguttene Jakob Lorentzen (f.v), Henrik Øygarden og Adrian G. Evensen etter seieren mot Randesund i august.

I 3.runde tok kaptein Kristian Rammel med seg troppen til Moss og den gamle storheten Herulf Moss. Det var forøvrig i Mossehallen i mai 2009 ØIF Arendal forlot 1.divisjon og sikret seg eliteserie-spill for første gang. Historien vet vi alle, men i september i fjor høst var det altså 2021/2022-utgaven av 1.divisjonslaget Herulf Moss som sto for tur. Anført av Lars H. Jakobsen (8 mål) vant ØIF Arendal 32-22.

Ivan Eres, Sondre Paulsen, Sander L. Simonsen, Magnus Søndenå og Kristijan Jurisic avbildet etter seieren mot Kolstad i Kolstad Arena.

I 4.runde/åttendelsfinalen var det duket for en tur til Trøndelag og Kolstad. Etter å ha ledet 14-10 til pause, ble det noe mer spennende etter hvilen. Magnus Søndenå viste seg frem i oppgjøret og ble mestscorende med 7 mål. ØIF Arendal vant 30-28.

I kvartfinalen var det tid for sesongens første og siste cupfinalekamp i Sparebanken Sør Amfi. Halden satt en støkk i mange ØIF-supportere da de ledet 10-6 etter 18 minutters spill, men anført av en strålende Jørg William Fiala Gjermundnes snudde ØIF-gutta matchen og gikk seierende ut og videre til semifinalen med 35-28. Fiala Gjermundnes satt inn 11 mål i oppgjøret. Mario Matic serverte ikke mindre enn 13 (!) målgivende pasninger i oppgjøret.

Frederik Børm og ØIF Arendal slo Halden i kvartfinalen. Her med Haldens Truls Erik Grøtta.

I semifinalen var det ut på tur igjen. Fjellhammer, som laget livet surt for ØIF Arendal i oktober, gikk hardt ut og ledet 8-6 midtveis i første omgang, men derfra og ut snudde ØIF Arendal kampen. Kristijan Jurisic leverte en solid kamp for ØIF Arendal. ØIF Arendal dro etter hvert fra og vant til slutt 30-24 i Lørenskoghallen 11. november i fjor.

Så glad ble Kristijan Jurisic da finaleplassen ble sikret i Lørenskogshallen i november i fjor.

Deretter skulle aller først cupfinalen mot Elverum vært spilt som oppsatt i romjula i Oslo Spektrum. Corona-restriksjoner gjorde at finalen først ble flyttet fra Oslo Spektrum til Nadderud Arena. Deretter ble finalen flyttet fra romjula og til mai måned med Nye Jordal Amfi som arena.

Så her er vi! Finalen mot Elverum har avkast klokken 16:45 på TV2.