KLAR: – Vi skal kjempe Elverum i stykker – ØIF Arendal

KLAR: – Vi skal kjempe Elverum i stykker

Magnus Søndenå var med å slå Elverum i cupfinalen i 2016. Lørdag kan han bidra til nytt gull.

Magnus Søndenå.

– Vi skal kjempe Elverum i stykker. Vi går inn i denne finalen med en sterk tro på egne ferdigheter. Selvtillitt må man kjempe for og ikke noe som kommer av seg selv. Vi skal fortsette å vise energi i alle spillets faser, slik vi har gjort i sluttspillet. Nå møter vi Norges beste lag, men troen på egne ferdigheter er ekstremt viktig. Den troen har vi om dagen, forklarer Magnus Søndenå.

Tre siste
Det behøves for å knekke seiersvante elverumsinger. Elverum møter til årets finale med tre strake seire i NM. I 2016 tapte de finalen – mot Søndenå og hans daværende klubb Haslum. Bakspilleren tar gjerne en reprise av den opplevelsen.
– Da var vi underdogs og det er vi også nå. Samtidig passer det oss fint å være i angrepsposisjon. Det har skjedd større undre enn at vi vinner mot Elverum i en cupfinale for å si det slik. Vi må spille årsbeste, så får vi håpe at Elverum ikke har sin aller beste dag på jobben. Det er én kamp og alle vet at da kan alt skje. Vi har rett og slett muligheten til å plukke med oss litt edelt metall, mener han.

Edelt
Da Søndenå ble presentert som ny ØIF Arendal-spiller i fjor sommer, sa han til Agderposten at han var kommet til ØIF Arendal for å vinne edelt metall.
– Gull?
– Ja, og dette er en en slik mulighet. Det er mange som gleder seg til kamp. Den energien må vi utnytte maksimalt. Dette er rett og slett en glimrende anledning. Vi har selv satt oss i denne hyggelige posisjonen og alle i og rundt klubben er i angrepsposisjon. Vi går inn i denne finalen med en litt annen følelse enn om finalen hadde vært spilt i romjula. Denne sesongen har vært litt opp og ned for å si det slik, men følelsen vi kjenner på nå kan ingen ta fra oss. Det er mange som gleder seg til denne finalen, bedyrer og gjentar han.

Slottsparken
ØIF Arendal trente i Nedeneshallen torsdag kveld. Fredag kveld skal de siste detaljene finpusses på i Oslo. Lørdag er det alvor, men før det blir håndball for alle penga i nye Jordal Amfi, skal kaptein og Oslo-gutt Kristian Rammel ta Søndenå og troppen med på en aldri så liten kulturell reise i Oslos grønne oaser.
– Han har vel lagt opp en gåtur i Slottsparken eller noe sånt, humrer han.
Så spørs det om rundturen i rojale omgivelser er dråpen som skal til for å skape nye håndballkonger i Nye Jordal Amfi på ettermiddagen.

For det er ikke første gang ØIF Arendal har vært på tur til Tigerstaden. I 2014 ble det skapt historie. Det er på tide å skape en ny.