FINALEBLOGG: – Hørte vi riktig? Sa Grøndahl det? – ØIF Arendal

FINALEBLOGG: – Hørte vi riktig? Sa Grøndahl det?

Cupfinale! Vi har lengtet siden 30.12.14!

Finalebloggen er skrevet av Svermens Kari og Ingrid Sunde:

Hvert eneste år har vi hatt troa, vi kom aldri lenger enn semifinalen. 11.11.21 fikk vi i en fullsatt gymsal på Lørenskog se våre fantastiske ØIF-gutter spille seg til vår andre cupfinale i historien. Magisk! 

Elverum venter på motsatt banehalvdel, det er duket for en drømmefinale. For 2 måneder siden tror vi at folk flest ville gitt pokalen til Elverum på forhånd. Vi har underprestert i serien, mens Elverum hadde 25 strake seiere før de tapte klart mot Drammen i siste seriekamp. 

I de 5 siste kampene har vi virkelig fått se hva våre spillere er gode for. Det startet mot KRS i siste seriekamp. Vi følte en energi, et tenningsnivå vi rett og slett elsker. Så kom sluttspillet. Kvartfinalene mot Runar var en drøm, og vi leder 2-0 over Drammen i semifinalen.
Gutta har virkelig våknet og selv om vi alltid elsker å sitte ringside og heie, har det vært ekstra gøy den siste tiden. Spillernes glede, engasjement og energi smitter over på oss på tribunen og det føles virkelig mer enn noen gang at vi vinner sammen. 

Vi må tilbake til Elverum – Drammen i siste serierunde. Ikke selve kampen, den er ikke interessant for oss. Men det som skjedde i etterkant av kampen derimot føler vi for å nevne. Via noen håndball-venner i Drammen fikk vi høre om intervjuet til Tobias Grøndahl og for å være ærlig trodde vi ikke på det vi hørte. Vi måtte se det med egne øyne. Med to setninger klarer Grøndahl å rakke ned på og latterliggjøre samtlige motstandere i ligaen. «Det skal også sies at vi har 25 seiere. Vi har pissa på alt av motstand i ligaen, og sånn er det bare».
Litt ydmykhet kler alle, til og med folk fra Elverum, og resultatene mot flere norske lag forteller at det har vært alt annet enn overkjøring. Uttalelsen til eplekjekke Grøndahl kan vel ikke brukes til noe, bortsett fra motivasjon håper vi!

ØIF Arendal, klubben vi er så stolte over og glad i, som har gitt oss venner for livet, turer og magiske opplevelser. Det kommer garantert til å bli sterke følelser. Vi skal lade opp sammen med håndballfamilien vår både fredag og lørdag. Og når gutta blir presentert og nasjonalsangen spilles blir vi ikke overrasket om det felles noen tårer.  

Cupfinalehelgen startet fredag morgen. Bussen vår gikk klokken 10 og 4 x Sunde kunne endelig reise på tur sammen igjen! 

Oppladningen er så langt perfekt, med håndballvenner i alle aldre, god stemning og nervøs forventning. Det hjelper å være sammen mens vi venter på helgens høydepunkt, da skjer det innimellom at vi glemmer å være nervøse.
For det er virkelig stort, litt ekstra siden det er siste gang cupfinalen blir arrangert på dette viset. Neste sesong er det duket for Final8 i Norges råeste arena. Og til damen fra Elverum som uttrykte i kommentarfeltet at hun ble så sliten av det røde gulvet vårt: slapp av, kampene skal spilles på ett nytt gulv, sannsynligvis beroligende blått. Det blir ett forrykende arrangement, men nå er det Jordal Amfi som gjelder! Taigan er klare, med seg  har de nok de ekslusive gullhattene som er så fine. Svermen er klare og vi skal gi alt for at Taigan skulle ønske de tok med sølv-effektene istedenfor! 

Elverum er favoritter, med den bredden i troppen vil det være skandale for Elverum sin del med tap. Men cup er cup, ballen er rund og alt det der… Våre fantastiske spillere har vist seg å være i knallform, og dersom man ser til sluttspillet virker det som at de trives med å være «underdogs». Vi tenker at sjansene gikk fra å være 70-30 favør Elverum til 50-50 i løpet av halvannen måned! 

Det er cupfinale! Det er fest! Det er spenning! Det er følelser! Det er samhold! Vi er klare. GOD KAMP! 

PS: Cupfinalen mellom ØIF Arendal og Elverum har avkast klokken 16:45 i Nye Jordal Amfi. Kampen sendes på TV2.