SISTE: Heroisk nesten-opphenting mot topplag – ØIF Arendal

SISTE: Heroisk nesten-opphenting mot topplag

Øyestads unggutter i 2.divisjon lå seks mål bak da det gjensto drøye ti minutter hjemme mot Vålerenga i kveld.

Henrik Øygarden og Øyestads unggutter i 2.divisjon ga Vålerenga kamp om poengene.

Øyestad-gutta lå før kampen på 6.plass på tabellen, mens Vålerenga i teorien fortsatt kan rykke opp. Oslo-laget lå på 2.plass før kampen med 27 poeng, med en kamp mindre spilt enn lederlaget ROS (31 poeng). Øyestad-guttene kom til lørdagens match med 35-27 tap borte mot Falk Horten 2. Vålerenga trakk også det lengste strået lagene mellom da Øyestad gjestet hovedstaden i fjor høst. Da vant Vålerenga 29-27. Derfor sto det ikke på revansjevilje i Nedeneshallen lørdag, men det var gjestene som var mest erfarne og dro i land en 30-27 seier til slutt.

Nesten
Øyestad-guttene åpnet best og ledet 4-3, men Vålerenga viste kvalitet og overtok initiativet utover i kampen. Halvveis i første omgang ledet gjestene 10-8. Etter 21 minutters spill sto det 13-10 på tavla. Da hadde Henrik Øygarden (5 mål) og Sverre Asser (4 mål) begge vist frem sine kvaliteter. Vålerenga gikk til pause med 17-13.
Etter hvilen fortsatte gjestene med å vise hvorfor nettopp de er med i opprykkskampen. Vålerenga ledet 26-20 tolv minutter før full tid. Så startet Sverre Asser, Henrik Øygarden og resten av unggutta en nesten-opphenting det sto respekt av. Med mindre enn tre minutter reduserte Asser til 26-27. Det var derimot det nærmeste Øyestad kom. For mot slutten dro Vålerenga kampen i land til 30-27.

Nevnte Asser (8 mål) og Øygarden (10 mål) var toneangivende for Øyestad i kampen.

Vålerenga ligger nå kun to poeng unna to poeng bak lederlaget ROS.