Matic tilbake med et brak – Søndenå satt inn 10! – ØIF Arendal

Matic tilbake med et brak – Søndenå satt inn 10!

Anført av to strålende opplagte herremenn i Mario Matic og Magnus Søndenå ble det riktig så hyggelig i Sparebanken Sør Amfi i kveld.

Mario Matic var savnet mot Nærbø onsdag. I kveld var han tilbake og styrte showet mot Halden.

Før kampen markerte publikum og spillere fra begge lag sin sympati for krigen og de grufulle scenene som utspiller seg i Ukraina. Det var et flott skue i Sparebanken Sør Amfi. Takk til alle som deltok!

Før kampen markerte spillere og publikum sympati og støtte med Ukraina og det ukrainske folk.

Første omgang
Da kampen startet var Halden det førende laget. Hanne Nystrøm sørget for 1-0 etter to minutter spill og Joshya Grace doblet ledelsen før ØIF Arendal kom i gang for alvor. Tre raske mål av Magnus Søndenå, Lars Jakobsen og Mario Matic sørget for 6-4 etter ti minutter.
ØIF Arendal – og særlig duoen Søndenå & Matic var særdeles effektive. Etter tjue minutter sto det 13-10 favør ØIF Arendal. Haldenserne bet seg fast imidlertid fast og fem min før pause sto det 16-13. ØIF Arendal slet særlig med å få tak på gjestenes irske høyreback Joshua Grace og venstreback Jonas Jensen. ØIF Arendal gikk til pause med ledelse 19-16.

Andre omgang
I det første ØIF Arendal-angrepet satt selve signaturscoring da Olaf R. Hoffstad serverte kantkollega Sander L. Simonsen en luftpasning som han omsatte til 20-15. Lagene fulgte hverandre hverandre i målprotokollen og etter 39 minutter spill sto det 22-18 på tavla.
En av kampens beste spillere, Mario Matic, satt inn 24-20 på frekt vis – da han kjørte en såkalt rulle over hodet på Halden-målvakt Morten Nergaard. Deretter bommet Halden på et straffekast verken ØIF-spillere eller publikum forstod mye av. Da Jørg William Fiala Gjermundnes satt inn 25-20, etter at Mario Matic hadde åpnet Halden-forsvaret, tok Halden-trener Jan Thomas Lauritzen timeout uten at det hjalp nevneverdig på målforskjellen lagene mellom.
ØIF Arendal ledet 26-21 halvveis ut i den andre omgangen. Da Magnus Søndenå satt inn ØIF Arendals mål nr. 28 ti minutter før slutt, tydet mye på at poengene skulle bli igjen i Sparebanken Sør Amfi. Halden kunne ha kommet tre mål bak syv minutter før slutt, men Kristijan Jurisic reddet mesterlig nevnte Grace sitt skuddforsøk.
Da Hannes Nystrøm taklet Mario Matic på ØIF Arendals banehalvdel fem minutter før slutt, ble Nystrøm sendt på benken og ØIF tildelt straffe. Den ekspederte Søndenå rett i mål til 30-24.

Magnus Søndenå ble toppscorer med ti mål.

ØIF Arendal vant til slutt 32-28.