MATCHDAY: Hva er det med Halden? – ØIF Arendal

MATCHDAY: Hva er det med Halden?

Her er dagens tekst før kveldens match mot Halden. MERK kampstart klokken 17:00!

Her scorer Sander L. Simonsen mot Haldens erfarne målmann Morten Nergaard i kvartfinalen i NM i fjor høst. ØIF Arendal vant oppgjøret 35-28.

Man skulle ikke tro at haldenserne – som spiller sine kamper i det mange omtaler som «gymsalen fra 70-tallet» – har mye å fare med i Rema 1000-ligaen, men så feil kan man ta. Laget fra grensebyen har blitt et lag å regne med.

Halden er ikke lenger et overraskelseslag i Rema 1000-ligaen. Våre egne gutter vet alt om det. En mørk novemberkveld i fjor høst spilte Halden godt og slo ØIF Arendal 37-25 hjemme i Remmenhallen. Sist søndag slo haldenserne til igjen og slo våre fremste rivaler i kampen om 3.plassen i årets Rema 1000-liga, Runar Sandefjord. Morten Nergaard og Halden er kapable til å slå alle i Rema 1000-ligaen.

Selv om Halden har gode minner fra høstens match mot ØIF Arendal, har ØIF Arendal gode minner fra kvartfinalen i cupen i oktober. Anført av en strålende opplagt Mario Matic og Jørg William Fiala Gjermundnes (10 mål), vant våre hjemmefavoritter 35-28.

Hvis vi utelukkende ser på statistikken mellom ØIF Arendal og Halden de siste årene – og ser bort fra høstens kamp i Remmenhallen, har ØIF Arendal tallene på sin side i seriespillet. ØIF Arendal vant henholdsvis 24-22 (2020) og 32-22 (2019) i seriespillet, mens Halden vant 30-24 på nyåret i 2019. Spoler vi tre år tilbake i tid vant Halden den nevnte semifinalen i cupen – i Sparebanken Sør Amfi – med 27-26 over ØIF Arendal. Før det ergerlige tapet i semifinalen i cupen den gang, vant ØIF Arendal hele fem kamper på stripe mot haldenserne – i seriespillet.

Dermed kan vi egentlig konkludere med at alt kan skje i dagens kamp, men skal ØIF Arendal komme opp på siden av Runar Sandefjord i jakten på tredjeplassen, er kun to poeng godt nok. Vi mener å vite at ØIF Arendal har en tropp som har revansj i tankene. For her skal det løpes! Kan vi håpe på nesten 40 mål også i kveld?

Og til deg som gjester oss i Sparebanken Sør Amfi for første gang i kveld: Kos deg og si fra om vi kan hjelpe deg med noe! For målet er at du og dine venner kommer tilbake ved neste korsvei.

God kamp!