NORGE: Berge gir seg som landslagssjef – ØIF Arendal

NORGE: Berge gir seg som landslagssjef

Christian Berge gir seg som landslagstrener for håndballgutta. Det melder handball.no i dag.

Christian Berge gir seg som landslagstrener for Norge. Her i aksjon som Elverum-trener ved en tidligere anledning.

– Savnet etter å stå på gulvet med laget mitt hver eneste dag, er stort. Følelsem har vokst seg større og større den siste tiden, og jeg mener at jeg trenger et daglig virke fir å bli mest mulig skjerpet i jobben min. Derfor har jeg nå informert NHF om at tida er inne for min del til å bli klubbtrener igjen, sier Berge i artikkelen handball.no har lagt ut for en time siden.

Kolstad neste?
Berge fikk i fjor sterk kritikk fra flere hold for rollen han hadde i forbindelse med spilleroverganger knyttet til Kolstads prosjekt. Mye tyder på at de blir trønderne som får gleden av Berges tjenester. Kolstad har ved en rekke anledninger vært tydelige på at de ønsker Berges tjenester.
Håndballpresident Kåre Geir Lio er tydelig på at forbundet ikke aksepterer en løsning der landslagstreneren også kan være klubbtrener.
– Vi har respekt for at Christian ønsker dette. Samtidig ligger det fast fra Forbundsstyrets side at våre landslagssjefer ikke kan ha en annen trenerjobb i topphåndballen, sier han til handball.no.
– Vi er svært takknemlig for alt han har gjort på de åtte årene han har vært landslagssjef. Han har tatt Håndballgutta til høyder vi knapt turte å drømme om. Derfor er vi lei oss over at dette kapittelet nå nærmer seg slutten, sier generalsekretær Erik Langerud.

Norge har under Berges ledelse tatt to VM-sølv og en EM-bronse. Norge klarte også å kvalifisere seg til OL i Tokyo sist, etter å ha vært ute av det olympiske selskap siden 1972.