HJALP SOLA: – De var meget fornøyd med jobben! – ØIF Arendal

HJALP SOLA: – De var meget fornøyd med jobben!

Da Solas håndballdamer spilte European League-kamp hjemme mot Zagreb i Stavanger Idrettshall, var det med hjelp av tre ØIF Arendal-representanter. For å legge et kampgulv må læres.

Stavanger Idrettshall ble fredag kveld bygget om til å huse Solas European League-kamp mot Lokomotiv Zagrep.

-Vår oppgave var å merke opp Norsk Topphåndball sitt nyinnkjøpte gulv, som blanet annet Sola skal bruke i europacupen fremover. Vi har også lært opp Sola sine frivillige i hvordan man legger ut og pakker sammen et kampgulv som dette. Det er gøy å kunne hjelpe andre håndballklubber med dette, sier Einar Lande Johansen og Christopher Sveen Rode.

Einar Lande Johansen (foran) og Christopher Sveen Rode er blitt kjente fjes for alle i ØIF Arendal det siste halvåret. I helgen tilbrakte de nær et døgn i strekk med å hjelpe Solas arrangørstab skulle lære å rulle ut et nytt kampgulv.

Nær et døgn tok fredagens dugnadsinnsats fra duoen i kompaniskap med ØIF Arendals allestedsnærværende arrangementssjef Per Carsten Michelsen. Stavanger Idrettshall ble rigget til tidlig kampstart lørdag. Det betød at opplæring, kamplegging og gulvmerking måtte være på plass i god tid kampstart klokken 14:00 lørdag. Derfor dro ØIF Arendal-representantene fra Palmekysten fredag morgen, startet rigging fredag kveld og var ikke ferdig før midnatt. Deretter bar det hjemover igjen rundt midnatt fredag kveld. Først på morgenkvisten kunne gutta omsider treffe puta.
– ØIF Arendal har mange frivillige som virkelig står på. Einar og Christoffer er virkelig to flotte representanter for ØIF Arendal. Nesten et døgn i klubbens tjeneste – for å hjelpe en annen klubb, står det respekt av, mener Michelsen.

Verdensmestere
For det er ikke hvilke som helst kompetanse de to solide dugnadsmedarbeiderne i ØIF Arendal – sammen med arrangementssjef Per Carsten Michelsen, representerte gjennom nær et helt lørdagsdøgn i Stavanger Idrettshall. For ØIF Arendal har uoffisiell verdensrekord i gulvlegging av idrettsgulvene fra Gerflor. Det sørget ØIF Arendals eminente dugnadsgjeng i Sparebanken Sør Amfi for høsten 2020. Den gang ble kampgulvet rigget opp på imponerende vis. 27 minutter og 21 sekunder tok det da. I høst dro arrangementssjefen til Tønsberg for å bistå Tønsberg Nøtterøy med kompetanse og praktisk erfaring da vestfoldingene fikk nytt kampgulv. Derfor kan man trygt fastslå at Einar, Christopher og Per Carsten som representanter for klubbens frivilliggjeng kan sine saker.


– Sola var strålende fornøyde og imponert over at ØIF Arendal stilte med tre personer som reiste frem og tilbake på dagen. At vi også hjalp dem med å legge gulvreklamen var toppen av kranskekaka for dem. Samtidig skal det virkelig sies at Sola hadde en engasjert og lærevillig arbeidsgjeng som virkelig stod på i noen hektiske timer der, forklarer Einar Lande Johansen.
– Hvorfor bidrar dere også inn overfor andre klubber?
– Det er gøy! Det er håndball vi lever for!
For duoen fra henholdsvis Kragerø og Bærum er to solide representanter fra klubbens flotte frivilligstab! Takk!

Og kampen: Den vant Sola 25-18 mot Lokomotiv Zagreb!

PS: Kampgulvet som ble rigget opp fredag kveld i Stavanger Idrettshall skal også brukes neste søndag når Sola-damene møter Masonmagyarov samme sted. Sola spiller til vanlig sine hjemmekamper i Åsenhallen på Sola.