Bergen rystet lenge Elverum – ØIF Arendal

Bergen rystet lenge Elverum

Frem til pause rystet bunnlaget Bergen serieleder Elverum og i Oslo leverte Nærbø en vanvittig andreomgang. Slik endte kveldens serierunde!

Bergen-trener Fredrik Ruud sliter i bunnen av tabellen, men i kveld spilte de en sterk førsteomgang mot serieleder Elverum.

Bergenserne, som noe overraskende sliter helt sist på tabellen, kom til årets siste Rema 1000-ligakamp med 36-30 tap for ØIF Arendal i sekken. Det så ikke ut til å smitte over på spillehumøret bergenserne viste mot serieleder Elverum. Bergenserne ledet 13-12 til pause etter en god førsteomgang, men gjestene viste hvorfor de er ubeseiret og rodde i land en komfortabel 30-23 seier. Venstrekant Leander M. Seime var virkelig på jobb i kveld og satt inn åtte mål for vertene, mens Tobias Grøndahl satt inn ni for Elverum.

I Tønsberg ga Robert Hedins menn tredjeplasserte Runar Sandefjord hard kamp om poengene. Runar ledet riktignok til pause (15-13), men utover i andreomgang var det jevnt og tett. Fem minutter før slutt sto det 24-23 til vertene over forhåndsfavoritten. Andre Pung Tuzov satt inn 26-25 sytten sekunder før full tid. Runar satt inn ytterligere ett mål for sluttsignalet gikk. Nevnte Tuzov ble toppscorer for Runar med seks mål, mens evigunge Kennie Boysen ble toppscorer med syv for vertskapet.
I Lørenskoghallen hadde Fjellhammer full kontroll på Halden. Ti minutter etter hvilen sto det 19-14 på måltavla. Så våknet Halden, men ikke tidsnok til å ta igjen hele forspranget før full tid. Fjellhammers ledelse på 15-10 til pause endte i 28-27. Elverum-klare Benjamin Berg satt inn syv for Fjellhammer, mens Hannes Nystrøm og Jørgen Jansrud satt inn fem hver for laget fra grensebyen.

I Oslo leverte Nærbø en forrykende andreomgang mot Bækkelaget. Til pause sto det 17-17, men etter hvilen løp Nærbø vertskapet sønder og sammen og vant hele 39-30 (!). Theodor Svensgård satt inn seks mål for Nærbø, mens Emil Sundal satt inn ti mål for Bækkelaget. Dermed rykket jærbuene opp på samme poengsum som ØIF Arendal på tabellen.

I Bærum valset Drammen over Haslum. Drammen ledet 19-12 til pause og til slutt 33-26. Hermann Vildalen ble toppscorer med ni mål for blåtrøyene, mens Haslums veteran Anders Røe kjempet inn syv mål.

Kolstad vant 27-24 hjemme mot ØIF Arendal (se egne saker). ØIF Arendal ledet 14-10 til pause og hadde i god kontroll på matchen langt inn i andre omgang. Etter drøye 40 minutters spill sto det 20-14 på tavla i Kolstad Arena. Deretter overtok Kolstad fullstendig og dro hjem seieren selv om ØIF Arendals Kristijan Jurisic på ny leverte varene og en redningsprosent på 41 i kveldens kamp. Olaf R. Hoffstad satt inn seks mål for ØIF Arendal. Adrian Aalberg ble Kolstads mestscorende med åtte scoringer.