Matic så rødt – ledet med seks, tapte med tre – ØIF Arendal

Matic så rødt – ledet med seks, tapte med tre

Etter 40 minutters spill sto det 20-14 favør ØIF Arendal i Kolstad Arena. Så gikk rullgardinene ned.

Mario Matic pådro seg rødt kort i tapet mot Kolstad i kveld.

Slik var kampen
ØIF Arendal fikk en god start på omgangen. Mario Matic og 2 x Olaf Richter Hoffstad gjorde at ØIF Arendal fikk en best tenkelig start på matchen i Kolstad Arena. Selv om ØIF Arendal-kaptein Kristian Rammel og Mario Matic pådro seg en to-minutters utvisning hver etter drøyt ti minutters spill, ledet ØIF Arendal 7-3 etter tretten minutters spill.
Da så Kolstad-trener Stian Gomo Nilsen seg nødt til å ta en timeout for å justere hjemmelagets spill begge veier. Det hjalp delvis for hjemmelaget, ettersom ØIF Arendal fortsatte å male på. Mario Matic satt inn 9-6 etter nesten 19 minutters spill.
Kolstad fikk deretter litt mer fart i systemene og reduserte til 10-9 etter 22 minutters spill. Da våknet Jørg William Fiala Gjermundnes og hamret inn 11-9 på en underarm. Deretter falt tempoet litt i kampen – med desto flere dueller – og ØIF Arendal gikk til pause med 14-10. Den siste var en skikkelig perle – signert Sondre Paulsen på flyver femten sekunder før slutt. 14-10 er forøvrig samme pauseresultat som i kvartfinalen i NM i september. Kristijan Jurisic har som vanlig stått sterkt i mål og står med i redningsprosent med 47%.

Andreomgang
Andreomgang startet på samme måte som i førsteomgang – med ØIF Arendal som en rakett ut av startblokkene. Etter 37 minutters spill sto det 19-13 på tavla. Da måtte Stian Gomo Nilsen ta sin andre timeout i kampen, uten at det ga nevneverdig effekt før ØIF Arendal dessverre viste gamle takter med en rekke tekniske feil flere angrep på rad. Etter 43 minutters spill sto det 20-17 på tavla i Kolstad Arena. Midtveis i andreomgangen sto det 20-18. Da måtte Luka Panza og André Jørgensen Hofstøl ta timeout.
– Mer store bevegelser, var beskjeden ØIF Arendal-spillerne fikk.
Bevegelsene uteble og Kolstads Adrian Aalberg reduserte til 20-19 i vertenes første angrep etter taktikkpraten. En ny teknisk feil like etter gjorde at Simen Lyse enkelt kunne kaste inn utligningen til 20-20 med tretten minutter igjen på tavla. Da tok Mario Matic ansvar og serverte Frederik Børm et innspill kun Matic kan. Dansken hadde marginene på sin side og sendte ØIF Arendal opp i ledelsen igjen med 21-20 – etterfulgt av flere sterke redninger av Jurisic. Etter 21 minutters spill satt Lyse inn 22-21 og siden 23-22. ØIF Arendal scoret kun to mål på tolv minutter midtveis i omgangen. Etter 53 minutters spill sto det 24-22. Da tok ØIF Arendal sin andre timeout. Det hjalp ikke særlig mye. Simen Lyse utnyttet ØIF Arendals tekniske feil og vertene overtok momentet i kampen. Bedre ble det ikke da Mario Matic fikk sin tredje utvisning og dermed rødt kort.

Kolstad vant 27-24 etter å ha ligget under 14-10 til pause. ØIF Arendal og Rema 1000-ligaen tar nå EM-pause.

Kristijan Jurisic ble ØIF Arendals beste spiller med 41% i redninger.