PANZA: – Jeg håper vi lærte litt sist – ØIF Arendal

PANZA: – Jeg håper vi lærte litt sist

ØIF Arendal-trener Luka Panza er optimist før morgendagens batalje mot Kolstad i Trondheim.

– Kolstad er absolutt i bra form og kommer til kampen med en meget sterk seier mot Runar. Samtidig har vi nesten to hele, gode opplevelser mot Kolstad selv i løpet av høsten. En hel cupkamp og 55 minutter av hjemmekampen, sier Panza og sikter til 32-32-oppgjøret der ØIF Arendal mer eller mindre rotet bort begge poengene på egenhånd etter en svak avslutning.

Lært
Panza sier til oifarendal.no sier han og kollega André Jørgensen Hofstøl har videogjennomgang før ettermiddagens treningsøkt. Deretter reiser troppen til Trondheim sent i kveld.
– I hjemmekampen hadde vi god kontroll på Kolstad, men de siste fem minuttene løste vi ikke deres offensive forsvar. Jeg håper vi lærte litt sist av det som skjedde, sier Panza som mener Kolstad fortjente det ene poenget i Sparebanken Sør Amfi for drøye to måneder siden. Det har vært mye oppmerksomhet rundt Kolstads Simen U. Lyses 18 (!) mål mot Halden sist onsdag.
– Derfor må vi levere på et bedre nivå hvis vi skal ta oss med to poeng med hjem. Forsvarsspillet må bli mer aggressivt, mer bevegelig og tettere skal vi slå et lag som er i god form om dagen. De har noen spillere som virkelig er i godt slag om dagen, medgir kroaten.
– Det har vært bra trykk og nivå på treningene den siste uka og vi skal ta med hjem to poeng til Arendal.

På vei tilbake
De to foregående seierne har gjort skapt større selvtillitt i troppen.
– Lag som vinner har bedre selvtillitt. Slik er håndball og idrett. Vi er ikke superfornøyde med de to siste kampene, men spillerne har vist at vi er på vei tilbake. Det er også enklere å presterere når selvtilliten i troppen er bedre, sier Panza som også får med seg Eirik Heia Pedersen i kamptroppen mot Kolstad.
– Hans erfaring betyr mye i forsvarsspillet og flere muligheter for oss gjennom en hel kamp, avslutter Panza om det som etter all sannsynlighet blir klubbveteranes siste som ØIF Arendal-spiller om klubben og ham inngår en ny korttidsavtale for spill også etter nyttår.

Tirsdagens kamp har avkast klokken 18:00. Kampen ses på Direktesport.