– Negative tanker og energi kan man ikke bruke til særlig mye – ØIF Arendal

– Negative tanker og energi kan man ikke bruke til særlig mye

Den gamle ØIF-helten Preben Vildalen er krystallklar på at lagets erfarne spillere må stå frem for å snu trenden. Forsvarsgeneral Frederik Børm er blant spillerne han sikter til.

ØIF Arendals danske forsvarsgeneral og strekspiller, Frederik Børm, er en krevende mann å stoppe. I morgen skal den dårlige poengtrenden snu. Her mot Runar for to uker siden.

-Det eneste vi kan gjøre er å å prøve å jobbe enda hardere og bedre. Det er der jeg prøver å fokusere min energi, fordi negative tanker og energi kan man ikke bruke til særlig mye, sier Frederik Børm som sto bak fem av ØIF Arendals 27 mål mot Drammen onsdag kveld.

Må tåle presset
Børm er tydelig på at spillerne har en viktig, dog krevende oppgave å holde fokus på de riktige tingene og særlig når seierne ikke kommer på løpende bånd og forventninger blir innfridd. Hovedtrener André Jørgensen Hofstøl er helt på linje med den gamle ØIF-helten Preben Vildalen, som i intervju med oifarendal.no lørdag, er krystallklar på at troppens mest erfarne spillere må stå frem.
– Dette presset skal man tåle?
– Ja, det skal vi tåle, svarer Børm som bedyrer at han sover godt om nettene.
– Håndballen går opp og ned som alt annet her i livet, men vi må fokusere på vårt eget arbeid, gjentar dansken som ble hentet til ØIF Arendal for å ta jobben som forsvarsgeneral.
– Igjen så er det eneste man kan gjøre er at jobbe enda hardere og bedre for at det ikke skjer igjen, gjentar han.

Trives i snøen
De egenskapene behøves sterkt mot Sandefjord i flytsonen i Sandefjord søndag kveld. Hvis ikke været slår seg vrang blir det en ordinær oppladning til søndagens eliteseriekamp i Jotunhallen .E18 østover mot Telemark/Vestfold var tidligere i uka tidvis et eneste stort kaos grunnet et massivt snøvær. Langs kysten har det også lavet ned, erstattet av regn, sludd og slaps i skjønn, sørlandsk forening.
– Jeg synes faktisk det er veldig koselig med snøen. Nå har det vært en masse snø, og det her virkelig vært gøy for en dansk mann i Arendal, sier Børm.
Og like gøy har både han og spillerne planer om å ha det Sandefjord i morgen – og kanskje kommer det et nytt underarmsskudd (!) bak fra banen mot Sandefjord også. Mot Drammen overrasket han de fleste med nettopp å sette inn et underarmsskudd, men målet var ikke overraskende på dansken selv.
– Jeg fikk faktisk min debut på U21-landslaget som ventreback, så jeg kan godt ramme målet engang i mellom der ute fra, avslutter Frederik Børm.

Måtte det bli flere!