– Jeg forventer at disse spillerne står frem – ØIF Arendal

– Jeg forventer at disse spillerne står frem

Bestillingen fra André Jørgensen Hofstøl er krystallklar.

Andre Jørgensen Hofstøl har klare forventninger til lagets kapteinsteam, målvakter og forsvarsgeneral mot Sandefjord.

– Spillerne som har sett for seg og ser for seg en sentral rolle i laget må stå frem nå, krever han og sikter blant annet til kapteinstemaet, målvaktene og forsvarsgeneralen.

Sandefjord
For ØIF Arendals hovedtrener er krystallklar på hva han forventer når tapstrenden skal snus mot et antatt dårligere Sandefjord i hvalfangerbyen søndag kveld. Nevnte forsvarsgeneral Børm, visekaptein Sondre Paulsen, kaptein Rammel og målvakt Jurisic er blant spillerne som må levere solid i morgen.
– Det forventer jeg bare, sier Jørgensen Hofstøl som stiller med samme mannskap som mot Drammen sist, med unntak av unggutten Sebastian L. Simonsen byttes plass med Fredrik U. Venemyr.
– I tillegg må vi ha et angrepsspill med langt mer trykk enn tidligere. Angrepsspillet har vært hovedårsaken til at vi har tapt. Det har vært for mye sidelengs og for mange tekniske feil, lyder ØIF-sjefens dom.
Han har sett klare tendenser i angrepsspillet på trening etter tapet mot Drammen.
– Vi må også velge og kjøre på angrepssystemer som tvinger oss til et mer direkte angrepsspill. Fiala og Paulsen har vært solide på trening de siste dagene. Vi prøver hele tiden å finne løsninger for å komme ut av den dårlige stimen vi er inne i.

Annerledes
Jørgensen Hofstøl har stått skolerett i media gjennom hele høstsesongen. Han er klar på at det er hans jobb å gjøre i medgang og motgang.
– Det er min oppgave som trener å gjøre, svarer han.
Samtidig trøster han seg med at alle lag som regel har en downperiode i løpet av sesongen.
-Hadde vi møtt antatt dårligere motstand i disse kampene, så kunne det ha sett annerledes ut. Nå har vi tapt mot lagene som vi før sesongen mente vi skulle kjempe mot.
– I morgen er dere favoritter?
– Ja, men hvis vi ikke vinner begynner det å se litt for skummelt ut. Vi snur alle steina som er mulig å snu for å komme ut av dette. Spillerne virker rolige rundt presset som vi har på oss selv og som vi skal legge på oss selv. Vi tror de grepene vi har gjort skal resultere i poeng.

Frederik Børm er en av spillerne André Jørgensen Hofstøl forventer står frem i morgen mot Sandefjord.

I flyten
For selv om Sandefjord ligger nest sist med syv poeng før søndagens serierunde, har de ledet stort mot både Bækkelaget og Fjellhammer. Søndagens vertskap spilte til slutt avgjort mot Bækkelaget og vant mot Fjellhammer.
– Et skummelt lag som er gode nok til å lage livet surt for oss om vi ikke er til stede og følger planen til punkt og prikke, mener han.
ØIF Arendals 29-25 seier mot Sandefjord i høst er vanskelig å bruke inn mot matchen – utover den gode følelsen fra seieren i seg selv.
– Mye har skjedd de siste månedene. Lagene har hatt ulik formkurve og det gjør at det blir vanskelig å bruke den seieren til særlig mye i oppladningen og forberedelsene, avslutter André Jørgensen Hofstøl.

Trener Luka Panza var ikke med på benken mot Drammen onsdag. Granes hjemmekamp mot Ålgård kolliderte med Drammen-kampen. Panza er med på benken i morgen mot Sandefjord.