Skjøt seg bort mot Drammen – ØIF Arendal

Skjøt seg bort mot Drammen

En strålende opplagt Sander D. Heieren gjorde livet surt for Frederik Børm og ØIF Arendal i kveld.

Viktor Norberg Petersens takling av Olaf R. Hoffstad og påfølgende røde kort i andre omgang ble det mest dramatiske i kveldens kamp.

Drammen vant til slutt 33-27 i Sparebanken Sør Amfi. Drammen ledet 17-16 til pause.

Slik var kampen
Tross pandemi, snøvær og den heller labre beskjeden om at cupfinalen flyttes til Nadderudhallen, ble det en forrykende førstegang i Sparebanken Sør Amfi. Begge lag ville tydeligvis vise omverden at omstendighetene ikke betyr så mye når kampen er blåst i gang. Gjestenes Gøran Sørheim åpnet ballet, før Richard Lindstrøm fortsatte der han slapp mot Runar. Lagene fulgte hverandre tett og da Frederik Børm (!) satt inn 7-6 på et underarmsskudd ble fyr i teltet. Sammen mann satt inn 8-6 etter 12 minutters spill, før Lars Jakobsen løp inn 9-6. Deretter overtok Drammen initiativet i kampen og scoret fem strake – samt en god Sander Heieren i Drammen-målet -og ledelse 9-11 etter 19 minutters spill.
Jørg William Fiala Gjermundnes tente gnisten i ØIF-mannskapet på ny med en voldsom vilje og 10-11. Sander L. Simonsen fikk deretter to gode utspill og satt inn to strake like etter at Drammen hadde satt inn to nye mål. Etter 23 minutter ble Fiala Gjermundnes på ny spilt fint gjennom til utligning 13-13. Etter 25 minutter sto det 14-15 på tavla. Lagene fulgte hverandre frem til pause. Sondre Paulsen satt inn 16-17 sekundet før pausesignalet.

Andre omgang startet med en rekke redninger av Kristijan Jurisic, men tekniske feil gjorde at Drammen likevel ledet 22-18 etter 37 minutter. I løpet av åtte minutter hadde ØIF syv tekniske feil. Hvis første omgang var forrykende, var andre omgang i den andre enden av skalaen. Midtveis i andre omgang sto det 23-20. Drammen økte ledelsen utover i omgangen til 26-21, som var stillingen elleve minutter før full tid.
Mario Matic tente et håp hos hjemmepublikummet da han satte inn reduseringen 23-27, men Drammen vant til slutt 33-27 i Sparebanken Sør Amfi.

Kampfakta ØIF Arendal – Drammen 27-33 (16-17)