Er det rart ØIF-sjefen gliser om dagen? – ØIF Arendal

Er det rart ØIF-sjefen gliser om dagen?

ØIF Arendals daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen mener torsdagens festaften og cupfinalen i romjula styrker klubben, samholdet og visjonen om å gjøre DU stolt! Og, det er mer å glede seg til!

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen var naturlig nok en svært fornøyd herre etter semifinalen i NM i Lørenskoghallen torsdag kveld.

– Det var en fantastisk kveld i Lørenskoghallen. Jeg sov ikke mye i natt, for kroppen min jobbet på høygir lenge etter kampslutt. Det blir nok bedre natt i natt, før det blir verre før kampen mot Nærbø til søndag. Det er slike opplevelser som i går som gjør at vi alle svever litt ekstra og smiler litt bredere. Det var en fin dag på jobben i dag for å si det slik, smiler Bjørn-Gunnar Bruun Hansen dagen derpå.
– Lokalpatriotismen, samholdet og stoltheten vokser kraftig når vi – nettopp sammen – har opplevd det vi gjorde i går kveld. Vi har god grunn til å være ekstra stolte i dag. Nå starter vi forberedelsene til det som skal bli nok en fest på toppen av alle håndballfestene som venter i Sparebanken Sør Amfi frem til jul, smiler Bruun Hansen.

Økt oppmerksomhet
Han trekker frem en rekke faktorer som gjør cupfinalen ekstra interessant for både klubb og by. Mer oppmerksomhet, flere tilskuere som finner veien til Sparebanken Sør Amfi i forkant og etterkant – og ikke minst det faktum at ØIF Arendal får vist seg frem for et nasjonalt publikum når klubbhåndballens største festaften i kongeriket står klare til å regissere et nytt drama. For klubben har et klart mål om å kjempe om edelt metall.
– Det er dette vi vil ha, fastlår han.
Bruun Hansen kom til ØIF Arendal i 2017 og var følgelig ikke en del av klubben i 2014, da arendalitter i hopetall farget både Karl Johan og Oslo Spektrum i riktige farger fra morgen til kveld – og på banketten natten gjennom.
– Akkurat den dagen tror jeg alle i håndball-Norge fikk med seg. Arendal markerte seg kraftig den gang og eventyret endte jo strålende med gull og en festaften jeg vet mange fortsatt holder kjært. Det var mange som beundret mobiliseringen og folkefesten klubben og de mange arendalittene sørget for. Jeg har et håp om at vi skal gjenta og skape en enda bedre folkefest i romjual. At det er nettopp Elverum som står i veien for et nytt cupgull, gjør cupfinalen enda mer interessant. De er også veldig gode til å mobilsere og dette kan jo ikke bli annet enn en voldsom opplevelse, mener han.

Kroner
Penger i kassa blir det også, men det er likevel ingen økonomisk fest og millionsummer som venter selv om man spiller cupfinale i norsk håndball. Økonomien i håndballen kan på ingen måte sammenlignes med fotballen.
– Det er mange faktorer som spiller inn, men jeg anslår at inntektene fra en cupfinale vil beløpe seg til et sted mellom 200.000-300.000 kroner, sier han.
– Gjennom hva?
– Gjennom draktsalg, bonus fra våre fantastiske sponsorer, størrelsen på sjekken vi får ved gull eller sølv, og arrangementer på kampdagen, forteller klubbsjefen videre.

Bred effekt
Håndballfesten i Oslo Spektrum vil også gjøre interessen for klubben høyere blant flere blant sponsorene som betaler en betydelig del av gildet. Nettopp den effekten ble tydelig etter cupgullet i 2014, med flere publikummere i Sparebanken Sør Amfi, økt oppmerksomhet fra spillerprofiler og ikke minst klubbens attraktivitet hos nåværende og potensielle sponsorer. Det gjorde nok heller ikke skade at Magnus Jøbdal og resten av den daværende ØIF-troppen vant seriegull samme sesong – og gjentok bragden sesongen etter.
– Når en klubb kjemper om titler, kommer enda flere sponsorer på banen.
– Det er vel ingen automatikk i det?
– Det er rett og slett flere som ønsker å være en del av laget. Lojaliteten fra eksisterende sponsorer øker også. Dette er naturlig ettersom et styrket og økt samhold og resultater skaper begeistring. Jeg har ikke fått rent få telefoner fra begeistrede sponsorer i løpet av dagen som ønsker å gratulere. Som sagt har dagen vært veldig hyggelig, men arbeidet skjer ikke av seg selv. Det er hardt arbeid bak hver krone i budsjettet, gjentar han og smiler han.

ØIF Arendals sponsorfamilie øker. Her er Bruun Hansen og finansdirektør Lars Peder Fensli hos Arendals Fossekompani i forbindelse med signeringen som klubbens nye hovedsponsor.

– Samtidig må vi innfri forventninger og vise alle at vi har et genuint ønske om å bli litt bedre for hver eneste dag. Det er utvikling folk vil ha og det jobber vi knallhardt for å innfri. Noen ganger blir det et lite steg tilbake, før vi tar to steg fremover. Cupfinale er defintivt tre steg fremover, illustrerer hans mens han går tre tydelige steg fra kontorpulten og frem til kopimaskinen.
– Det er ikke slik at vi kan hvile. Nærbø venter på søndag og hallen skal fylles. Jeg gleder meg til å se publikums hyllest til gutta. Det har de fortjent, sier han og drikker en kopp kald kaffe.
For slik går det når telefonen lyser som en nyttårshimmel.

– Vi jobber strategisk hver eneste dag for å få enda flere lesere på nettsidene våre, i sosiale medier og alle andre steder der det er naturlig at vi er til stede. En cupfinale vil gi enda større verdi på våre egne markedsplattformer. Det gjør også at våre sponsorer blir eksponert for enda flere lesere og øyne. Det er litt som en snøball, forklarer Bruun Hansen som for to uker siden kunne presentere Arendals Fossekompani som ny hovedsponsor.
– En fjær i hatten?
– Absolutt! Det viser at vi blir lagt merke til både for det som skjer på banen, men også blir anerkjent og sett for samfunnsansvaret vi ønsker å ta. Vi skal være en stor familie der alle skal kunne bidra, støtte, føle samhold og ikke minst la seg begeistre – enten vi vinner en ekstrem viktig kamp som i går, spiller cupfinale eller går følelsesmessig i bakken om vi gir bort poeng eller det som verre er, fortsetter han i kjent stil.
– Som å tape, ler han.

Ombygging
For det blir ikke enklere å hevde seg i toppen av norsk og nordisk klubbhåndball i årene fremover. I Danmark har Aalborg tatt steget helt opp i verdenstoppen etter mange års knallhardt arbeid. Elverums resultater i Champions League inspirerer og med Kolstads storsatsing, kreves det betydelig flere ressurser fremover for å henge med og gi egen satsing troverdighet.

Skal ØIF Arendal henge med i den stadig hardere konkurransen om medaljene i norsk og nordisk håndball, ønskes en mulig ombygging av Sparebanken Sør Amfi velkomment.

– Derfor gir også en ny cupfinalefest positiv påvirkning på det politiske miljøet i Arendal med tanke på en ombygging av Sparebanken Sør Amfi. Det er som er godt nok i november i 2021, er ikke godt nok i desember i 2021 eller i 2022 – eller i 2023 for den saks skyld. En ombygging vil omdefinere klubbens muligheter i en stadig tøffere konkurranse i norsk og nordisk håndball. Vi håper politikerne i byen finner penger og vilje til å gi oss de rammebetingelsene slik at vi står bedre rustet til å møte nettopp det som skjer i Trondheim og i Elverum, fortsetter han.
Kaffekoppen står fortsatt på bordet. Den er ikke blitt noe varmere.
– Vi skal heller ikke glemme at en cupfinale betyr flere supportere og supportergrupper som bærer bølgen av entusiasme langt inn i håndballrekrutteringen. Forhåpentligvis bety dette at flere begynner å spille håndball og at flere holder på lenger. Sunne forbilder er et lojalitetsverktøy for barne- og ungdomshåndballen, fortsetter han på inn og utpust.
Det er ikke stopp:
– Og sannsynligvis er vi allerede kvalifisert til e-cup neste sesong. Det hadde jeg nesten glemt, ler han.

Men aller først er det Nærbø. Søndag klokken 18 i Sparebanken Sør Amfi. Billetter kjøpes på nettsiden eller i ØIF-appen.